Допоможемо 7-річному Любомиру разом!

Допоможемо 7-річному Любомиру разом!
7-річний Любомир старанно намагається ходити та розвиватися. Хоча при його діагнозі це майже неможливо.

7-річний Любомир старанно намагається ходити та розвиватися. Хоча при його діагнозі це майже неможливо. Ще коли він був зовсім маленький у нього діагностували складне захворювання.

Мама Любомира Софія Тарах-Яремко – мама Любомира розповідає: "В рік і 3 місяці ми зробили МРТ голови. Нам сказали, що все добре. Через 2 дні передзвонили, сказали, що лікар помилився і поставили діагноз - вроджене порушення центральної нервової системи у вигляді гіпогенезії мозолистого тіла".

Для батьків така новина стала справжнім шоком. Адже вагітність у Софії  проходила добре. Хлопчик теж народився абсолютно здоровим, аж поки у 6 місяців батьки не помітили косину ока. І з цього часу для сімї почалися справжні випробування. 

"Ми звернулися в реабілітаційний центр, пройшли інтенсивну терапію. Значних результатів не було і ми почали працювати з ним кожен день. Ми були в Києві, проходили мікрополяризацію. Нам сказали, що це буде ефективно для голови, для мозку. Як кожна мама, яка дізнається діагноз дитини, звертається всюди, лиш би її дитині допомогли", – розповідає мама Любомира Софія.

Завдяки допомозі небайдужих і стараннях самих батьків хлопчик проходив реабілітацію в Німеччині. І як розповідає мама, це добре вплинуло на його розвиток. Помітили це і самі спеціалісти, які вже тривалий час працюють з дитиною.

Дитячий психіатр, психотерапевт, реабілітолог Ірина Тихонська каже: "Сьогодні любчик старається вимовляти певні слова. Є певна жестова мова. Він вже краще бере предмети рукою. Мама працює над тим, щоб він ходив. Емоції. Найголовніше він реагує на людські емоції чого би не міг робити при своєму діагнозі".

І все це доводить, що у хлопчика є всі шанси розвиватися та пізнавати світ. І найголовніше ні сам Любомир ні його мама не опускають руки. От тільки випробування для сім'ї все ще не закінчуються. Діагностували дитині і захворювання очей: косину та потемніння рогівки, а два роки тому під час фізкультури хлопчика почало перекошувати на праву сторону.

Софія додає: "На рентгені було виявлено підвивих правої сторони. Я одразу звернулася до ортопедів, які мені сказали, що йому обов’язково потрібно зробити операцію щоб не було вивиху. Це було в грудні 2018 року. Ми зробили йому операцію на кульшові суглоби. Йому вставлено в кістки 2 штирі, щоб кістки зайшли нормально в таз". 

Тільки от операція бажаних результатів не дала, а тому сьогодні Любчик не може самостійно пересуватися. А це гальмує його розвиток. Софії вдалось проконсультуватись з ортопедом з Польщі. Спеціаліст зазначив, що у дитини є всі шанси нормально ходити, але для цього потрібна операція.

Софія розповідає: "Щоб він впевненіше стояв, впевненіше міг іти йому потрібно зробити цю операцію. В першу чергу, він готовий забрати всі шурупи і вставити імпланти, стабілізувавши його стан, щоб дитина могла краще ходити".

Призначили операцію вже 31 липня. І до цього часу необхідно зібрати 4 тисячі євро. За такий короткий термін наскладати усю необхідну суму сімя не зможе, адже усі заощаджені кошти ішли на лікування сина. Але спільними зусиллями ми можемо допомогти цій дитині.

Лікарка-отоларинголог Львівської міської дитячої лікарні Мар'яна Черкес зазначає: "Враховуючи всі старання мами Софії, я теж мама трьох діток, вважаю, що цій дитинці треба дуже допомогти, тому що я сама бачу як прогресує Любчик. Однозначно нам потрібно допомогти дитинці".

Отож для допомоги маленькому Любчику можна через реквізити мами.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ:

Мама Софія Тарах-Яремко

Картка Приват Банк: 5168 7554 4922 1635

Картка Ощадбанк: 4790 7299 4251 4928

Пам'ятайте, що ваша маленька пожертва для дитини шанс на щасливе майбутнє. Допоможемо разом!

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
"Смітники пахнуть прянощами": історії людей, які відчули на собі наслідки коронавірусної хвороби "Смітники пахнуть прянощами": історії людей, які відчули на собі наслідки коронавірусної хвороби
Втрата смаку та нюху є одними з найпоширеніших симптомів під час інфікування на COVID-19. У когось вони можуть повернутися за декілька днів, комусь потрібно декілька місяців. Ба більше, як виявилося, смак та нюх можуть спотворитися. Декому доводиться розпрощатися з багатьма улюбленими продуктами. Когось постійно переслідують різкі запахи, а деколи страшенний сморід. Ми зібрали історії героїв, які на собі відчути життя без смаку та нюху.
91-річний львів’янин одужав від коронавірусу
Цікаво, що чоловік став найстаршою людиною в регіоні, хто подолав хворобу.Про це під час брифінгу повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко."Чоловік хворів на коронавірус у квітні-тр
Loading...
Load next