Вперше в Україні у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги пересадили підшлункову залозу

Вперше  в Україні у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги пересадили підшлункову залозу
Одна з найскладніших трансплантацій.Донором став 38-річний мешканець, який потрапив до лікарні з розривом аневризми судин головного мозку.

Одна з найскладніших трансплантацій.

Донором став 38-річний мешканець, який потрапив до лікарні з розривом аневризми судин головного мозку. Одразу два органи: нирку та підшлункову отримав 45-річний мешканець, який з дитинства хворів на цукровий діабет, а згодом ще й на ниркову недостатність.

Окрім того, лікарі пересадили ще одну нирку, яку отримала 30-річна жінка з Волині та серце, яке пересадили 45-річному чоловікові з Чернівців.

Додамо, що на трансплантацію підшлункової залози в допомогу приїхав лікар з Німеччини Григорій Лапшин, який вже мав досвід у виконанні таких операцій.

"Ми хочемо за 2,5-3 роки здобути трансплантаційну незалежність, щоб ми наших громадян не відправляли за кордон", - пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Також він зазначив, що у 2020 році в бюджеті закладено понад 1 мільярд гривень на трансплантацію поза межами України. Зокрема, в нас трансплантації коштують дешевше, інколи в 4-5 разів. 

Нагадаємо, що львівські медики видалили 10-кілограмову пухлину із заочеревинного простору жінки. 51-річна тернополянка звернулась по допомогу до фахівців міського Центру хірургії, оскільки впродовж декількох місяців вона втратила понад 10 кг, хоча її живіт суттєво збільшився.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров
У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що при вакцинації від COVID препарати для розрідження крові вживати не потрібно, оскільки вони мають побічні ефекти.
За минулу добу в Україні зафіксовано понад сім тисяч випадків COVID-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад сім тисяч випадків COVID-19
Вже 47,3% дорослого населення України отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19.
Loading...
Load next