У Львові створять підрозділ трансплантації кісткового мозку

У Львові створять підрозділ трансплантації кісткового мозку
Реалізовувати цей проект будуть у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі. Про це вони повідомили на сторінці у Фейсбук.

Реалізовувати цей проект будуть у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі.

Про це вони повідомили на сторінці у Фейсбук.

"На старті освітньої частини проекту мультидисциплінарна група онкологів, гематологів, педіатрів, реаніматологів та психологів прибула у НДСЛ Охматдит для вивчення досвіду трансплантації кісткового мозку", - йдеться у повідомленні.

Там виділили частину приміщень, які переобладнають у спеціальні блоки. Бюджет проєкту наразі становить 500 тисяч доларів.

"У бюджеті проекту передбачено, що за ці кошти будуть створені спеціальні бокси для трансплантації, закуплено відповідне обладнання, а також певна частина коштів буде скерована на освітній проект, бо суперсучасне обладнання без відповідно підготовлених лікарів працювати не буде. Ми ще навесні вели перемовини про навчання наших лікарів в Італії, але через пандемію коронавірусу це наразі неможливо. Тож освітній проект розпочали в Києві, у лікарні ОХМАТДИТ, де 7 жовтня провели четверту трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора і львівські лікарі брали у ній участь", — каже головний організатор цього проекту зі сторони медзакладу Роман Кізима.

Цікаво, що проєкт фінансують спонсори з Італії та підтримують благодійники з України.

Втілити в життя його планують до кінця 2022 року.

Цікаво, що кожного року тільки у Львівській області близько 10 дітей потребують пересадки кісткового мозку. В інших областях Західної України приблизно така ж ситуація.

Нагадаємо, що у Львові виконали дві родинні трансплантації нирок. Про це повідомили у прес службі лікарні на офіційній сторінці у Фейсбук. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
СЕЧОКАМʼЯНА ХВОРОБА: лікування та профілактика СЕЧОКАМʼЯНА ХВОРОБА: лікування та профілактика
Симптоми сечокам’яної хвороби у формі приступу ниркової кольки спостерігаються принаймні 1 раз у житті у близько 10 % чоловіків та 5 % жінок
Львівські медики розповіли, що треба знати про скарлатину
Скарлатина – це гостре інфекційне захворювання, яке викликається бета гемолітичним стрептококом групи А. Характеризується вона інтоксикаційним синдромом, ангіною і висипкою на шкірі.
МОЗ доповнило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов'язковим МОЗ доповнило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов'язковим
Міністерство охорони здоров'я України розширило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.
Loading...
Load next