Львів'янка втратила нюх на пів року

Львів'янка втратила нюх на пів року
Одним з основних симптомів коронавірусу є аносмія (втрата нюху та смаку). Навіть не маючи всіх інших ознак COVID-19, це є прямим доказом захворювання. Так було у містянки Ярослави.

Одним з основних симптомів коронавірусу є аносмія (втрата нюху та смаку). Навіть не маючи всіх інших ознак COVID-19, це є прямим доказом захворювання.

Так було у містянки Ярослави. Про те, що в організмі недуга, вона навіть не здогадувалась.

"Почалося все 6 місяців назад. В один момент я вирішила намаститись кремом і зрозуміла, що він мені не пахне", - каже Ярослава Кирелейза.

Лише нещодавно деякі з запахів почали повертатись.

Лікарі заспокоюють, що такі випадки далеко не поодинокі й не варто боятися.

Взагалі аносмія може бути через будь-який інший вірус, адже, потрапляючи на слизові, він блокує цибулини нюхових рецепторів. Наприклад, при грипі це також може спостерігатись, але для цього завжди є передумови, тобто нежить.

Проте, часом бувають набагато серйозніші причини, а саме черепно-мозкові травми чи пухлини головного мозку.

Пришвидшити відновлення нюху можна промивати ніс сольовими розчинами.

До слова, бігти за різними спреями для носа в такому випадку не надто ефективно. Їх варто використовувати лише за призначенням лікаря.

https://www.youtube.com/watch?v=tQZuziVnQ9U

Нагадаємо, що львівські медики переконані, що COVID-19 може провокувати цукровий діабет у дітей.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Свідоцтво про вакцинацію від COVID-19: Ляшко розповів, як його отримати Свідоцтво про вакцинацію від COVID-19: Ляшко розповів, як його отримати
Ляшко наголосив, що після технічної експертизи український ковід-сертифікат повністю відповідає вимогам ЄС.
Олена Зеленська спільно з МОЗ створила програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки для українців Олена Зеленська спільно з МОЗ створила програму психічного здоров’я та психосоціальної підтримки для українців
Міністерство охорони здоров’я, реалізуючи ініціативу першої леді Олени Зеленської, створює проєктний офіс із виконання програми охорони психічного здоров’я українців.
Loading...
Load next