В Україні вважають, що інформація про штучне створення COVID є недостовірною

В Україні вважають, що інформація про штучне створення COVID є недостовірною
У світі стрімко ширяться чутки про штучне створення коронавірусу, однак український генетик Віктор Досенко вважає, що це твердження є помилковими, оскільки віруси працюють абсолютно не так і розвиваються абсолютно не так, як вважає велика частина населення.

Однак, попри це версію з витоком COVID-19 з лабораторії не потрібно повністю відкидати, Досенко назвав це "можливою ситуацією". Про це заявив генетик, завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології ім. Богомольця НАНУ Віктор Досенко в ефірі каналу "Україна 24".

"Безумовно, якийсь вірус могли вивчати, він, звичайно, природного походження - від кажанів. І він якимось чином подолав цей бар'єр і був винесений з лабораторії. І це велика різниця - створений в лабораторії та винесений з лабораторії, - наголосив генетик.

Генетик зазначив, що вірус поза організмом не розмножується. Відповідно, при попаданні в організм він починає копіювати себе і пристосовуватися тим сильніше, чим сильніше з ним борються.

Їх не може стати більше поза нашими клітинами. Тому вони і потрапляють в наші клітини, щоб зробити більше своїх копій, а це є сенсом життя всіх живих істот. А мутує вірус не один, а за допомогою наших ферментів - це ми його намагаємося таким чином зупинити, і зупиняємо, але створюємо нові штами, нові варіанти, дещо відмінні від вихідного варіанту вірусу. І чим більше людей інфіковано одночасно, тим більша ймовірність створення більш вдалих, більш патогенних варіантів будь-якого вірусу, - додав Досенко. 

Зауважимо, що 30 травня ЗМІ повідомили, що у розвідці Британії допустили лабораторне походження коронавірусу. Британська розвідка висловлює твердження про те, що коронавірус COVID-19 дійсно може мати штучне, а точніше - лабораторне походження

Читайте також
В Україні виявили 619 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявили 619 нових випадків захворювання на COVID-19
За добу в Україні зафіксовано 619 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
В Україні виявили 781 новий випадок захворювання на коронавірус В Україні виявили 781 новий випадок захворювання на коронавірус
За добу 9 серпня в Україні виявлено 781 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
Коронавірус: Україна пережила пік смертності через захворюваність на COVID Коронавірус: Україна пережила пік смертності через захворюваність на COVID
За даними Національної академії наук, Україна пройшла пік смертей від коронавірусу й наразі протягом останнього тижня спостерігається стабільне зменшення динаміки поширення Covid-19.
Loading...
Load next