Перехідна модель працюватиме до 31 серпня: Ляшко оголосив про введення в Україні е-лікарняних

Перехідна модель працюватиме до 31 серпня: Ляшко оголосив про введення в Україні е-лікарняних
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що повний перехід усіх українських медичних установ на формування е-висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 1 вересня цього року.

Вже з червня по 31 серпня українські лікарі зможуть видавати як паперові довідки, так і електроні. Рішення про вид документу медик ухвалюватиме самостійно, відповідно до вимог МОЗ. Відповідний наказ про "Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки" вже підписаний та пройшов експертизу Міністерства юстиції.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Звісно, що запроваджені зміни не можуть запрацювати відразу, для цього потрібний час, навчання та роз'яснення для медичних працівників та усіх, хто дотичний до цього процесу. Але, хочу запевнити, що ми зі свого боку готові підтримувати та додатково пояснювати за потреби, - зазначив міністр.

Однак, повний перехід усіх медичних закладів країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 01 вересня 2021 року. Оскільки запроваджені зміни не можуть запрацювати відразу.

Для цього потрібен час, навчання та роз’яснення для медичних працівників та усіх, хто дотичний до цього процесу, - додав Ляшко.

Міністр також зазначив, що пацієнтам більше не доведеться бігати в лікарню за паперовим листком непрацездатності й потім нести його на роботу, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, а роботодавці уникнуть паперової тяганини з Пенсійним фондом та Фондом соціального страхування у процесі оформлення своєму працівнику виплат за лікарняний. 

Читайте також
У МОЗ заявили про "підйомні" виплати для медиків У МОЗ заявили про "підйомні" виплати для медиків
У МОЗ планують залучити медиків у різні населені пункти, де не вистачає працівників.
Які послуги є безкоштовними для пацієнтів у стаціонарі Які послуги є безкоштовними для пацієнтів у стаціонарі
Пояснення про можливі послуги від держави від МОЗ.
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
Loading...
Load next