Найближчим часом в Україні запровадять обмеження для невакцинованих громадян

Найближчим часом в Україні запровадять обмеження для невакцинованих громадян
Радуцький запевняє, що вакцинуватися може кожен бажаючий українець. Проте, ніхто не змушує робити цю процедуру обов'язковою.

Найближчим часом Україна буде змушена впроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький від фракції "Слуга народу".

Україна згодом також буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. МОЗ вже анонсував, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації працювати будуть школи, де вакциновано не менше 80% вчителів (на даний час щеплена лише половина педагогів від загальної кількості), - зазначає Радуцький. 

Він повідомляє, що аналогічні обмеження слід запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням.

Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж вчитель, - наголошує нардеп. 

Він також стверджує, що в Україні зараз досить вакцин для імунізації. 

Ми в Україні не говоримо про обов'язкову вакцинацію, ніхто не має права змушувати людину робити цю процедуру. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт із великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники. Ще місяць тому в нас був дефіцит препаратів для щеплення. Але позаминулого тижня ми отримали понад 2 млн вакцин, минулого тижня понад 2,5 млн Вакцинація відкрита для всіх бажаючих, — написав він.

Радуцький додав, що "тепер кожен вирішує сам - дозвілля і повноцінна робота або вимушені обмеження на час чергової хвилі коронавірусу". 

Читайте також
Всі області України перейшли в "зелену" зону карантину: що буде дозволено Всі області України перейшли в "зелену" зону карантину: що буде дозволено
В "зеленій" зоні карантину діють найслабші обмеження, оскільки, цей рівень дає змогу пом'якшити протиепідемічні обмеження у регіонах.
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні знову виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
Loading...
Load next