Ляшко пояснив чому для медиків не має обов'язкової вакцинації

Ляшко пояснив чому для медиків не має обов'язкової вакцинації
Влада України не прийняли рішення про обов'язкову вакцинацію для медичного персоналу, аби уникнути браку кадрів. Про це під час інтерв'ю УП розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він назвав ризик нестачі лікарів більшим за ризик інфікування, повідомляє zn,ua.

Якщо в невеликому райцентрі з центральною районною лікарнею, не дай Боже, складеться ситуація, за якої два анестезіологи не захочуть вакцинуватись, то в цьому населеному пункті просто не буде медичної допомоги, - зазначив Ляшко. 

Проте міністр натякнув, що згодом медиків все ж можуть долучити до списку професій, для яких вакцинація буде обов'язковою.

Ми більш детально проаналізуємо категорії медичних працівників (які відмовляються робити щеплення. – ред.) – це медсестра, лікар, лікар якого профілю, яких лікарень. Щоб після випуску наказу ми на 100% були впевнені, що він не вплине на універсальний доступ до послуг у сфері охорони здоров’я, - резюмував міністр. 

За його словами, зараз вже понад 50% медиків в Україні вакциновані проти коронавірусу. 

Нагадаємо, що міністерство охорони здоров'я України підготувало проєкт наказу про перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням.

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
Що відбувається з організмом після захворювання коронавірусом - результати дослідження Що відбувається з організмом після захворювання коронавірусом - результати дослідження
Вчені з'ясували, чому ті, хто перехворів на коронавірус втрачають нюх.
В Україні виявлено 27 377 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявлено 27 377 нових випадків захворювання на COVID-19
За добу 03 листопада в Україні зафіксовано 27 377 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19
В Україні зафіксовано 26870 нових випадків захворювань на Covid-19 В Україні зафіксовано 26870 нових випадків захворювань на Covid-19
За добу 28 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано понад 26 тисяч нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
Loading...
Load next