Польща продає Україні кисень для хворих на COVID-19

Польща продає Україні кисень для хворих на COVID-19
У деяких областях виникли проблеми із кількістю медичного кисню - і його почали закупляти у Польщі.

Україна почала закуповувати кисень для хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 в Польщі. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "Українській правді".

Так (Україна вже почала закуповувати кисень у Польщі – ред.), з урахуванням того, що він (завод з виробництва кисню зупинився – ред.) на заході України, то зв'язалися з Польщею - це швидше, ніж везти кисень з Донецької, Луганської чи Запорізької областей, - зазначив міністр.

За його словами, Міністерство інфраструктури за один день видало всі необхідні дозволи, і дистриб'ютор привіз декілька машин з киснем з Польщі і розвіз кисень по лікарнях.

У відповідь на запитання журналіста, за якою ціною Україна закуповує кисень у Польщі, Ляшко відповів, що "лікарня взагалі не відчула, звідки у неї цей кисень. Це було питання постачальника, який за своїми контрактами закрив її потреби".

За даними Prozorro, лікарні закуповують кисень в українських виробників по 10-15 тисяч гривень за тонну.

Віра Коновал  - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні зафіксовано 26870 нових випадків захворювань на Covid-19 В Україні зафіксовано 26870 нових випадків захворювань на Covid-19
За добу 28 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано понад 26 тисяч нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
Що відбувається з організмом після захворювання коронавірусом - результати дослідження Що відбувається з організмом після захворювання коронавірусом - результати дослідження
Вчені з'ясували, чому ті, хто перехворів на коронавірус втрачають нюх.
В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
Loading...
Load next