Бустерна доза продовжить дію COVID-сертифікату на 270 днів, - МОЗ

Бустерна доза продовжить дію COVID-сертифікату на 270 днів, - МОЗ
Отримання бустерної вакцини від коронавірусу продовжить дію "зеленого" COVID-сертифікату майже на рік

Людина, яка має проблеми з імунітетом, або людина, в якої є ризик того, що базовий курс подвійної імунізації не призведе до формування повноцінного імунітету, може отримати додаткову дозу вакцини. Така доза називається "додаткова". Йдеться про імунокомпроментованих людей після трансплантації, з важкою імуносупресією, на фоні прийому гормональної терапії. Для таких людей третя доза є необхідною, щоб був повноцінно сформований імунітет, - зазначив Кузін.

З такою заявою в інтерв'ю Суспільному виступив головний санітраний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін.

Аби отримати додаткову дозу, людина має звернутися до свого профільного лікуючого лікаря - "онколога, інфекціоніста, отримати направлення в будь-якій формі, навіть поради, і після цього звернутися до пункту щеплення".



Рекомендуються мНРК-вакцини, тобто або Pfizer або Moderna, - наголосив головний санлікар.

Разом з тим, додаткова доза не призводить до продовження терміну дії сертифікату про вакцинацію, оскільки людина фактично отримала три дози, але в неї рівень імунного захисту такий, як в звичайної здорової людини після двох доз щеплення.

За його словами, бустерна доза зараз рекомендована для введення "медичним працівникам та працівникам будинків інтернатного типу після шести місяців завершення базового курсу щеплення".

Станом на 1 січня 2022 року бустерну дозу вже отримали 3 600 українців.

Отримання такої дози щеплення призводить до продовження терміну дії сертифікату на 270 днів, - сказав Кузін.

Додаткова доза вводиться за 28 днів після базового курсу. У такому випадку дія сертфікату не продовжується. Бустерна, або ревакцинальна, доза вводиться за 6-9 місяців після базового курсу для посилення ефективності вакцини. Після введення цієї дози - дію COVID-сертифікату буде продовжено.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті 200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті
Анонімний кабінет вакцинації - це соціальний проект для людей, які отримали фальшивий сертифікат про щеплення від коронавірусу та змінили своє рішення.
За минулу добу зафіксовано понад 9 тисяч випадків COVID-19 За минулу добу зафіксовано понад 9 тисяч випадків COVID-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Реакція на пандемію COVID-19 психічної системи людини Реакція на пандемію COVID-19 психічної системи людини
У МОЗ назвали основні проблеми після COVID-19. ВООЗ надала поради для піклування про психічне здоров'я.
Loading...
Load next