Оптимістичний прогноз Кузіна: в лютому МОЗ передбачає до 60 тис. випадків Covid-19 за добу

Оптимістичний прогноз Кузіна: в лютому МОЗ передбачає до 60 тис. випадків Covid-19 за добу
За прогнозами РНБО, пікові показники захворюваності припадатимуть на 20-25 лютого.

В Україні уже розпочалася нова хвиля коронавірусної хвороби. У Національній академії наук України прогнозують: через штам Омікрон хвиля буде стрімкішою за попередні. Це призведе до небачених показників захворюваності на Covid-19: до 60 тисяч випадків захворювань на добу.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на інтерв'ю головного санлікаря Ігоря Кузіна. 

Він зазначив, що є високий ризик для Європи, України, коли звичайний сезонний спалах ГРВІ, в який зазвичай хворіє 1-1,5 млн осіб, може мати набагато більші показники: коли хворітимуть 10, 15, 20 млн на тлі низької прихильності до вакцинації. 

За попередніми розрахунками, представленими Радою національної безпеки та оборони, 59 000 осіб може хворіти щоденно, сумарно близько 1 млн українців за лютий може захворіти.  Я би назвав це доволі оптимістичними прогнозами, - каже Ігор Кузін.

За прогнозами РНБО, пікові показники захворюваності припадатимуть на 20-25 лютого. Це підтверджують також американські прогнози, які роблять для України: пікові показники захворюваності очікують приблизно в середині лютого і буде доволі швидке спадання до 1 квітня. 

По суті, це хвиля на півтора місяця максимум, яка призводить до пікових навантажень на медсистему і на роботу об’єктів критичної інфраструктури, - підсумував Кузін.

Нагадаємо, сьогодні в Україні спостерігається значне погіршення ситуації з коронавірусом: за минулу добу в Україні понад 20 тисяч випадків COVID-19.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
В Україні виявили 2 265 випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявили 2 265 випадків захворювання на COVID-19
Впродовж минулої доби, 19 вересня, в Україні зареєстрували 2 265 випадків коронавірусної хвороби, серед інфікованих – 275 дітей та 22 медпрацівники.
В Україні за добу виявили понад 3 тисячі інфікованих на COVID-19 В Україні за добу виявили понад 3 тисячі інфікованих на COVID-19
За минулу добу, 14 вересня, в Україні зафіксували 3 332 нових COVID-хворих. Серед них захворіло 364 дитини та 58 медпрацівників.
За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців
За добу 21 липня в Україні виявлено 726 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
Loading...
Load next