В Україні через місяць будуть ходити без масок?

В Україні через місяць будуть ходити без масок?
Цю думку вже підтримало керівництво декількох європейських країн.

Директор європейського відділу Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге, зазначив, що попри досить велику кількість хворих в останні дні, значного сплеску тих хто потребує критичної стаціонарної допомоги немає. А враховуючи, той факт, що вакцинованих стає дедалі більше, можна оголосити «перемир’я» коронавірусу. Як повідомляє BBC News, він сказав:

Я вважаю, що можна реагувати на нові варіанти, які неминуче з'являться, без повторного встановлення тих підривних заходів, які нам були потрібні раніше.

Цю думку вже підтримало керівництво декількох європейських країн. Зокрема, Данія стала першою серед них. В країні скасували указ про обов’язкове носіння масок та інші карантинні обмеження. Також тепер, якщо ви хочете відвідати цю країну, вам не потрібно робити ПЛР-тест, достатньо буде лише вакцинації.

Підтримала ідею і Франція, яка вирішила  поступовими діями досягти того самого результату — повернення країни у «звичний» режим.  Австрія, пішла тим же шляхом поступового зняття обмежень, проте почала вести більш жорстку політику проти антивакцинаторів і ввела, перше в Європі, обов’язкове щеплення. Нідерланди теж вдихнули свіжого повітря, після одного з найжорстокіших локдаунів у регіоні. Послідували прикладу Фінляндія та Швеція.

Пандемія ще не закінчилася, але ми вступаємо в абсолютно нову фазу, — сказала прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон.

Оголосила «перемир’я» коронавірусу і Великобританія, яка дозволила не носити маски, а також не показувати ковід – сертифікати при відвідуванні концертів, клубів та інших заходів.

Тедрос Адханом, голова ВОЗ досить оптимістично дивиться на майбутнє, а тому зазначає, що цей рік може стати  останнім в боротьбі з коронавірусом, якщо країни будуть справедливо вакцинувати всіх своїх громадян, а не вибірково.

Чи є це справжнім проблиском надії, чи простим замилюванням очей — невідомо. Кількість хворих все одно залишається на високому рівні, а тому не варто забувати про свою безпеку і стрімголов пускатись в життя «до коронавірусу». Будемо сподіватись, що гарні звістки, про те, що пандемія доходить до свого логічного кінця, вже не за горами.

Нагадаємо, раніше у Мінфіні розповіли, скільки мільярдів витратили на боротьбу з Covid-19.

Софія Кекух — pravdatutnews.com

Читайте також
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 2 тисячі нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 2 тисячі нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 5 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 5 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Ще одне щеплення: ВООЗ схвалила екстрене застосування вакцини від коронавірусу Ще одне щеплення: ВООЗ схвалила екстрене застосування вакцини від коронавірусу
За інформацією МОЗ, понад 13 млн людей в Україні отримали дві дози вакцини проти COVID-19 та завершили курс щеплення.
Loading...
Load next