У МОЗ пояснили базові правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру під час війни (пам'ятка)

У МОЗ пояснили базові правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру під час війни (пам'ятка)

Міністерство охорони здоровʼя України повідомило, як потрібно себе вести у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру під час війни.

У міністерстві заспокоїли, що ядерно-стратегічні об’єкти будуються таким чином, щоб витримувати значні фізичні пошкодження. Для цього здійснюється моніторинг радіаційного фону у кожному регіоні. Виконують цю роботу обласні Центри контролю та профілактики МОЗ. Станом на 7 серпня жодних відхилень від природного фону не зафіксовано.

Приймати йодид калію для «профілактики» без потреби – недопустимо. Це може зашкодити вашому здоров’ю. Йодна профілактика здійснюється одноразово і лише коли на це є вказівка від органів влади. Тобто вживання йоду зараз не має жодного сенсу, - застерігає МОЗ.

У відомстві повідомили, що потрібно робити, якщо у вашій місцевості трапилась радіаційна аварія.

Фото: МОЗ

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Loading...
Load next