У МОЗ спростували фейк щодо поширення гарячки денге в Україні

У МОЗ спростували фейк щодо поширення гарячки денге в Україні

Росіяни запустили фейк про розповсюдження гарячки денге в Україні. У Міністерстві охорони здоров'я спростували цю інформацію.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Фактчекери VoxCheck вивчили фейк, який поширює ворог в телеграм-каналах. Як виявилось, вони перекрутили слова української лікарки-інфекціоністки, яка в особистому блозі розказала про симптоми гарячки денге, - заявили у Міністерстві.

Зазначається, що основною загрозою поширення гарячки денге в Європі є комарі aedes albopictus - "тигрові комарі". За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), ця хвороба, раніше типова для регіонів Африки та Азії, зараз поширюється і на інші території.

У ВООЗ станом на червень 2024 року повідомили про понад 10 млн випадків з початку року, проте України серед цих країн немає.

Як відомо, гарячка денге - гостра інфекційна хвороба. Інкубаційний період триває 3-15 днів. Захворювання зазвичай починається раптово: з’являються озноб, головний біль, сильний біль у спині, крижах, хребті, суглобах (особливо колінних). Саму гарячку спостерігають у всіх хворих, температура тіла швидко підвищується до 39–40 °C.

Нагадаємо, В Україні запроваджують систему регулювання обігу медичного канабісу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 38 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 38 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
За минулу добу в Україні зафіксували понад 7 тисяч випадків коронавірусної хвороби За минулу добу в Україні зафіксували понад 7 тисяч випадків коронавірусної хвороби
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Loading...
Load next