В Аргентині знайшли рештки динозавра, який жив 90 мільйонів років тому (ФОТО)

В Аргентині знайшли рештки динозавра, який жив 90 мільйонів років тому (ФОТО)

Приблизно 90 мільйонів років тому гігантський довгошиїй динозавр довжиною майже 100 футів (30 метрів) пробирався територією сучасної Патагонії, Аргентина.

Палеонтологи в Аргентині виявили останки гігантського динозавра з довгою шиєю, який мав довжину близько 100 футів (30 метрів), коли він жив приблизно 90 мільйонів років тому, показало нове дослідження, пише Live Science.

Дослідити цього величезного динозавра не завжди було легко. Скам'янілості титанозавра — найбільшого з довгошиїх динозаврів — були настільки важкими, що спричинили дорожньо-транспортну пригоду, коли їх перевозили до Буенос-Айреса для вивчення.

Вага останків дестабілізувала транспортний засіб, спричинивши аварію. На щастя, ніхто серйозно не постраждав, а кістки цього динозавра, який летів у повітрі, були настільки твердими, що не постраждали. Навпаки, вони розбили асфальт дороги, — розповів старший автор дослідження Фернандо Новас , палеонтолог з Музею природничих наук Бернардіно Рівадавії в Буенос-Айресі.

Ця аварія надихнула наукову назву динозавра: Chucarosaurus diripienda . На корінній мові регіону кечуа «чукаро» означає «жорстка і незламна тварина», а на латині «diripienda» означає «збитий».

Нагадаємо, Фінляндія направила новий пакет військової допомоги Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next