Українські шкільні психологи пройдуть тренінги від ЮНЕСКО

Українські шкільні психологи пройдуть тренінги від ЮНЕСКО

ЮНЕСКО та Міністерство освіти і науки України розпочинають курс підвищення кваліфікації 15 000 практичних психологів закладів освіти для протистояння впливу війни на психічне здоров'я українських дітей та педагогів.

Курс розпочинають сьогодні, 23 серпня, повідомляють в ООН України.

ЮНЕСКО рішуче налаштована підтримати Україну у зміцненні психічного здоров'я та психосоціальної підтримки в освітньому секторі. Наша ініціатива має на меті посилити життєстійкість здобувачів освіти і педагогів та сприяти зменшенню стигми у сфері психічного здоров'я, - поділилась Стефанія Джанніні, заступниця Генеральної директорки ЮНЕСКО з питань освіти.

За останні місяці ЮНЕСКО разом з партнерами сертифікували 117 психологів-тренерів з 24 областей України. Тепер вони навчатимуть 15 000 практичних психологів закладів освіти. Ця амбітна програма здійснюється за фінансової підтримки Японії.

Ця ініціатива доповнює існуючу підтримку вчителів з боку ЮНЕСКО, включаючи розповсюдження понад 50 тис Google Chromebook та навчання їх цифровій педагогіці.

Нагадаємо, В Україні почався відбір фільмів на премію "Оскар 2024"

Оля Касько - pravdatutnews.co

Читайте також
Станція Дуга у Чорнобилі стала державною пам’яткою України Станція Дуга у Чорнобилі стала державною пам’яткою України
Радіолокаційна станція «Дуга» в Чорнобилі занесена до Держреєстру нерухомих пам’яток України!
Булінг: як він впливає на психоемоційний стан дитини (відео) Булінг: як він впливає на психоемоційний стан дитини (відео)
Булінг може мати психологічний, фізичний, економічний та сексуальний характер. Сьогодні нести адміністративну відповідальність у ситуації булінгу можуть як діти, які цькують, так і спостерігачі та навіть вчителі.
Рівень життя в Україні: що таке середній клас і чому лише 1% українців відносить себе до нього? Рівень життя в Україні: що таке середній клас і чому лише 1% українців відносить себе до нього?
Лише 1 % відсоток населення України відносить себе до середнього класу. 32% громадян кажуть, що вони не бідні, але ще не представники середнього класу. І аж 67% українців вважають себе бідними. Такі результати соцопитування Держстату. Хто він середній клас та чому його показники настільки мізерні?
Loading...
Load next