З Британського музею викрали близько 2000 експонатів

З Британського музею викрали близько 2000 експонатів

Голова Британського музею Джордж Осборн заявив у суботу, 26 серпня, що в музеї почали зникати деякі предмети і помітили їх продаж в Інтернеті.

Обсяг крадіжки наразі невідомий, повдомляє CNN.

Раніше в музеї заявляли, що більшість зниклих експонатів були “дрібними предметами, які зберігалися в коморі” однієї колекції. Вони включають золоті прикраси, дорогоцінні камені, які датуються 15-19 століттями до нашої ери. 

Осборн заявив, що близько 2000 артефактів зникли, проте деякі з яких уже знайдено.

Ми маємо справу з багатьма чесними людьми, які повернуть вкрадені речі, інші можуть не повернути. Ми, очевидно, повинні покращити безпеку, — сказав він.

Осборн висловив надію, що поточне поліцейське розслідування може пролити світло на те, як “музей пропустив деякі сигнали, які могли бути вловлені”.

Осборн визнав, що хоча для музею було б “очевидно” опублікувати список викрадених речей, є побоювання, що не всі відреагують на список “найкращим чином”. Він також сказав, що публікація такого списку входить до компетенції правоохоронних органів.

Однією з ключових проблем у спробах відновлення було те, що не всі предмети в музеї каталогізовані. Осборн сказав, що після інциденту співробітники прискорюють свої зусилля, щоб каталогізувати всі предмети в його колекції.

Правда в тому, що у нас не було повного каталогу всього, і ви знаєте, очевидно, я повинен бути обережним в тому, що я кажу, тому що триває поліцейське розслідування, але хтось, хто знає, що є не зареєстровані предмети, має велику перевагу в знищенні деяких із них, – сказав Осборн.

Британський музей, заснований у 1753 році, є одним із найвідоміших і найпрестижніших музеїв світу.

Нагадаємо, В Індії через вибух газового балону у потязі загинуло дев’ятеро людей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Унікальний музей тифлотехніки у Львові: як живе виставка та які експонати тут представлені? Унікальний музей тифлотехніки у Львові: як живе виставка та які експонати тут представлені?
Тут зібрані експонати, що показують історію розвитку технологій, які свого часу робили життя людей з порушенням зору більш незалежним та комфортним
Після трагедії з Гатчінс: Алек Болдвін повернувся до кіно — що відомо про новий фільм (відео) Після трагедії з Гатчінс: Алек Болдвін повернувся до кіно — що відомо про новий фільм (відео)
Раніше Болдвін опублікував відео в Instagram, в якому розповів про свої відчуття після повернення на знімальний майданчик.
Loading...
Load next