Індія змінює назву на Бхарат

Індія змінює назву на Бхарат

Це питання вирішуватимуть під час спеціальної сесії парламенту 18-22 вересня. Назву Бхарат широко використовують для позначення Індії в мові гінді. Відомо, що коли використовують офіційне спілкування англійською мовою, завжди вживається відповідник Індія.

Про це повідомляє BBC.

Наразі уряд Нарендри Моді змінює цю давню практику. Він розіслав запрошення на вечерю, на саміті G20 від імені "президента Бхарату". До цього додався пресреліз щодо саміту АСЕАН-Індія, в якому Нарендру Моді називають "прем'єр-міністром Бхарату".

А вже 18 вересня питання офіційного перейменування може розглянути індійський парламент.

Індія, тобто Бхарат, має бути союзом штатів, - проголошує перша стаття конституції. У преамбулі йдеться.

Індуїстська література визначає землю, розташовану між Гімалаями та океанами, як "Бхаратварш". Відповідно до індуїстської міфології, Бхарата був царем Хастінапури (тепер це місце називається Хастінапур і розташоване воно на схід від Делі). Він підкорив усі землі і вважався праведним царем.

У найдавнішому індуїстському тексті, Рігведі, Бхарата згадується як назва групи людей. Слово Бхарата на санскриті також означає землю, яка ростить та забезпечує. Це може символізувати культуру.

Майбутній прем'єр-міністр Індії Джавахарлал Неру писав у 1927 році: "Індія була Бхаратою, священною землею індусів, і недарма важливо, що великі місця паломництва індуїстів розташовані в чотирьох кутах Індії".

Нагадаємо, У Греції через повінь людей рятують з дахів гелікоптерами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next