У Венеції знайшли римську дорогу 5 століття н.е.

У Венеції знайшли римську дорогу 5 століття н.е.

Італійські археологи, виявили давні конструкції на дні каналу Трепорті в регіоні Венето. Дослідження, яке проводили вчені під керівництвом Фантіни Мадрікардо з Національної дослідницької ради Італії, розкрило, що до того, як цей район був затоплений підняттям рівня моря, тут існувала дорога римської епохи.

Про це повідомив науковий журнал "Scientific Reports".

У статті говориться, "У цьому дослідженні ми зафіксували наявність підводного відрізка Римської дороги, який простягається на близько 1200 метрів вздовж давнього пляжного гребеня, який тепер знаходиться під водами лагуни Північної Венеції."

Вчені вважають, що ця знахідка може свідчити про існування великого римського поселення за кілька століть до заснування та заселення Венеції, яке відбулося у V столітті нашої ери.

Археологи вже давно вивчають Венецію та виявляють підтвердження того, що раніше на цьому місці існувало римське поселення. З'ясувалося, що вздовж дороги розташовувалися різні будівлі.

Затоплена дорога, можливо, є одним із останніх відрізків дороги в місті Альтинум (давнє місто венетів), а частиною ширшої мережі доріг в римській провінції Венетія та Істрія. Близькість цієї дороги до інших структур, таких як оборонні вежі, пішохідні доріжки, порт та приватні споруди, підтверджує наявність постійного поселення, - підкреслюють археологи.

Нагадаємо, Уряд Японії пішов у відставку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Maneskin прямо зі сцени послали путіна і всіх його посіпак (відео) Maneskin прямо зі сцени послали путіна і всіх його посіпак (відео)
Музиканти підтримують Україну з перших днів війни.
Loading...
Load next