Китай збирається повернути всіх своїх панд із зоопарків США

Китай збирається повернути всіх своїх панд із зоопарків США

Китай збирається найближчим часом повернути всіх своїх панд, які живуть у зоопарках у США.

Три панди з Національного зоопарку Вашингтону мають повернутися до Китаю до грудня, а із зоопарків Атланти, Сан-Дієго і Мемфісу або вже поїхали до КНР, або зроблять це до кінця наступного року, пише «Bloomberg».

Хоча обидві сторони традиційно заперечують політику, однак Китай давно використовує «дипломатію панди», щоб заслужити прихильність, винагородити друзів і покарати супротивників.

А потенційна втрата останніх американських панд відбувається у той момент, коли зв’язки між США та Китаєм досягли історичного мінімуму, коли більшість шляхів співпраці перервано.

Той факт, що наступного року всі панди зі Сполучених Штатів повернуться до Китаю, має певне значення, — сказала Олена Сонгстер, професор Каліфорнійського коледжу Святої Марії та автор книги «Нація панд» про Китай.

США отримали перші панди після того, як президент Річард Ніксон нормалізував відносини в 1972 році, і багато інших країн пішли за ним.

У 2018 році Китай позичив Фінляндії панд на честь сторіччя незалежності Фінляндії.

Від жестів доброї волі дипломатії епохи Ніксона вони перетворилися на сьогоднішні емблеми розбрату, — сказала Ліззі К. Лі, співробітник програми китайської економіки Інституту політики азіатського суспільства, – Панди стали полотнами для оповідань про недовіру та суперництво».

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру російському перевізнику «Шахедів»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Польовий медичний госпіталь поблизу Львова (відео) Польовий медичний госпіталь поблизу Львова (відео)
Міжнародна гуманітарна організація «Сумка самарянина» розгорнула госпіталь, де американські медики безкоштовно надаватимуть меддопомогу всім потребуючим в умовах війни.
Loading...
Load next