За рік випуск книжок в Україні зріс на 73%

За рік випуск книжок в Україні зріс на 73%

Випуск в Україні книжкової продукції у порівнянні з минулим роком збільшився на 73% за кількістю видань (друкованих одиниць), за тиражами - на 203%.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики з посиланням на дані Книжкової палати України.

Зазначається, що, згідно з даними Державного комітету телебачення і радіомовлення, також зросла кількість зареєстрованих видавців.

Так, до Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції цьогоріч уже внесені 302 суб’єкти видавничої справи, 270 з них - нові. Ще 32 суб’єкти переоформили свої свідоцтва.

Натомість у 2021 році до Держреєстру були внесені 293 суб’єкти видавничої справи, у 2022 році - 152.

Також протягом 2023 року анульовані п'ять свідоцтв у зв’язку з припиненням діяльності видавців. За 23 роки ведення Держреєстру анульовані загалом 1216 свідоцтв.

Нагадаємо, В українських школах нестимуть службу поліцейські

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Рівень життя в Україні: що таке середній клас і чому лише 1% українців відносить себе до нього? Рівень життя в Україні: що таке середній клас і чому лише 1% українців відносить себе до нього?
Лише 1 % відсоток населення України відносить себе до середнього класу. 32% громадян кажуть, що вони не бідні, але ще не представники середнього класу. І аж 67% українців вважають себе бідними. Такі результати соцопитування Держстату. Хто він середній клас та чому його показники настільки мізерні?
Крим очима співачки Джамали та інших видатних кримських татар: BookForum вражає цікавити проєктами (відео) Крим очима співачки Джамали та інших видатних кримських татар: BookForum вражає цікавити проєктами (відео)
Побачити Крим очима Джамали та вирушити у мандрівку фортецями України. Цьогорічний "BookForum" вражає відвідувачів не лише різноманіттям літературних новинок, а й цікавими проєктами від видавництв. Ви ще маєте змогу познайомитись з ними впродовж вихідних, тож занотовуйте на що вартує подивитися.
Топ найпопулярніших туристичних місць України за версією Google - рейтинг Топ найпопулярніших туристичних місць України за версією Google - рейтинг
Компанія Google на запит Державне агентство розвитку туризму України надала інформацію про туристичні місця в Україні, які за 9 місяців 2021 року лідирують за кількістю пошукових запитів Google-Maps&Search.
Loading...
Load next