У сицилійській провінції заарештували 12 осіб через причетність до мафії

У сицилійській провінції заарештували 12 осіб через причетність до мафії

Поліція карабінерів у сицилійській провінції Сіракузи у п’ятницю затримала дванадцять людей у рамках розслідування ймовірного підкупу виборців членами мафії, здирництва та торгівлі наркотиками.

Про це повідомляє ANSA.

Десятьох підозрюваних помістили під варту, а двох інших – під домашній арешт. Серед підозрюваних – Джузеппе Сорбелло, колишній член регіональної виконавчої влади Сицилії та колишній мер міста Меліллі.

Затриманих звинувачують у зв’язках або причетності до мафіозного клану «Нардо», який діє на півночі провінції Сіракузи. «Нардо» вважається частиною злочинної сім’ї «Сантапаола Ерколано» Коза Ностра, яка базується в Катанії. Клан, ймовірно, використовував залякування для отримання прямого або опосередкованого контролю над кількома підприємствами у Сіракузах, особливо у сфері сільського господарства.

Сорбелло звинувачують у прийнятті угоди, яка передбачала обіцянку сприяти звільненню із в’язниці сина члена мафіозного клану «Нардо», а також отримання грошей в обмін на голоси виборців напередодні місцевих виборів у Меліллі 2022 року. Тоді на виборах переміг чинний мер міста Джузеппе Карта, який також є депутатом регіональної асамблеї Сицилії. За нього проголосували 75% виборців.

Нагадаємо, Facebook припинить платити інформвиданням і закриє розділ новин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next