У США хочуть заборонити TikTok

У США хочуть заборонити TikTok

До Конгресу США внесли законопроєкт, який вимагатиме від китайської компанії ByteDance відмовитися від соцмережі TikTok, щоб уникнути заборони відеододатку на території країни.

Про це повідомляє CNBC.

Зазначається, що законодавці США презентували проєкт закону, який отримав назву "Закон про захист американців від застосунків, контрольованих іноземними противниками". У ньому йдеться, що TikTok контролюється іноземним противником і становить загрозу національній безпеці Штатів.

Ось моє послання TikTok: порвіть із китайською комуністичною партією або втратьте доступ до своїх американських користувачів, - заявив голова спеціального комітету Палати представників щодо китайської компартії Майк Галлахер,

У виданні наголошують, якщо законопроєкт ухвалять, у ByteDance буде близько п'яти місяців, щоб відмовитися від TikTok, у той час, як вебхостингові компанії та магазини застосунків, зокрема ті, що належать Apple і Google, будуть змушені припинити підтримку цього та інших застосунків, пов'язаних із ByteDance.

Цей законопроєкт є прямою забороною TikTok, як би автори не намагалися це завуалювати. Він зневажає права 170 млн американців на першу поправку і позбавляє 5 млн малих підприємств платформи, на яку вони покладаються для розвитку і створення робочих місць, - йдеться в заяві представника TikTok.

Нагадаємо,

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Cardi B про агресію Росії проти України: "Я на боці громадян!" (відео) Cardi B про агресію Росії проти України: "Я на боці громадян!" (відео)
Про напружену ситуацію в Україні говорять не лише світові лідери, а й суперзірки.
Loading...
Load next