Серед українців 35% вірять в астрологію: опитування

Серед українців 35% вірять в астрологію: опитування

Згідно з результатами всеукраїнського опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) 35% українців вірять в астрологію, 25% – в екстрасенсорні здібності, 15% – у тарологію.

Про це повідомляє Київський міжнародний інститут соціології.

Опитування проводилось упродовж 17 лютого - 5 березня 2024 року серед 2008 українців віком від 18 років, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим та тимчасово непідконтрольних Україні територій).

Формулювання запитання та варіанти відповідей для респондентів виглядали так: "Деякі люди вірять в астрологію, тарологію, екстрасенсорні здібності. Інші люди не вірять у це. А як щодо Вас? Ви особисто скоріше вірите чи ні у …

  • Астрологію – вплив небесних тіл на земний світ і людину (на її темперамент, характер, вчинки і долю);
  • Тарологію – читання життя / майбутнє по картах;
  • Екстрасенсорні здібності – ясновидіння, можливість рухати предмети силою думки тощо”.

Результати опитування показали, що 35% українців вірять в астрологію, 25% - в екстрасенсорні здібності, 15% - у тарологію. Принаймні в одне з цього переліку вірять 43% українців.

Водночас в астрологію, екстрасенсорні здібності й тарологію вірять як чоловіки, так і жінки. Однак серед жінок показник вищий (49% вірять у принаймні одне з переліку проти 36% серед чоловіків).

Показник зростає з 26% серед респондентів до 30 років до 51% серед респондентів старше 60 років. Якщо серед респондентів з високим рівнем достатку 34% вірять у принаймні одне з переліку, серед людей з дуже низьким достатком - 65%.

Нагадаємо, У Чорному морі у березні загинули десятки дельфінів: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
63% українців підтримують запровадження локдауну
34% опитаних вважають навпаки. Загалом опитали 2 500 респондентів.
Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування
Майже половина українського населення (48%) не знає точної дати аварії на Чорнобильській атомній станції, зокрема більше третини (31%) не змогли пригадати навіть рік коли трапилась аварія.
Loading...
Load next