Швейцарія розповіла у якому місті може приймати Євробачення-2025

Швейцарія розповіла у якому місті може приймати Євробачення-2025

Швейцарський мовник SRG проаналізував інфраструктуру міст країни, а також перспективи залучення інвестицій та обрав двох кандидатів на проведення Євробачення-2025.

Про це повідомляє SRG.

Швейцарська телекомпанія SRG оголосила, що два міста – Базель та Женева – вийшли у фінал боротьби за право приймати пісенний конкурс наступного року. 

Визначено два міста-фіналісти: пісенний конкурс "Євробачення-2025" відбудеться в Базелі або Женеві, - заявили SRG.

Інші міста, які також претендували на право приймати Євробачення, але не пройшли у фінал, - Цюрих та Берн. Визначаючи, в якому місті провести конкурс, SRG спиралася на низку критеріїв. Зокрема, вони звертали увагу на концепцію арени, сполучення громадським транспортом, доступність розміщення в готелях, концепцію безпеки та утилізацію відходів, інвестиції, досвід проведення заходів та підтримку й мотивацію з боку міста.

Якщо містом-господарем Євробачення-2025 оберуть Базель, пісенний конкурс проведуть на багатофункціональній арені St. Jakobshalle. Вона може вмістити до 16 тис. глядачів. У місті раніше проходив чемпіонат світу з бадмінтону 2019 року, а також саме тут щороку проходить ярмарок сучасного мистецтва Art Basel.

Як переможцем стане Женева, арену Євробачення облаштують у виставковому центрі Palexpo. Його місткість - 13 000 глядачів. Місто має дипломатичний статус, приймало конференції та інші глобальні заходи.

Остаточне рішення щодо міста проведення Євробачення-2025 оголосять наприкінці серпня.

Нагадаємо, Населення Землі через 60 років зросте до 10,3 мільярда

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next