Учені вперше підтвердили присутність кокаїну в акулах

Учені вперше підтвердили присутність кокаїну в акулах

Морські біологи з Інституту імені Освальдо Круза в Ріо-де-Жанейро заявили, що акули біля узбережжя Бразилії склали позитивний тест на кокаїн.

Про це повідомляє BBC.

Загалом морські біологи протестували 13 бразильських гостроносих акул, виловлених із вод поблизу узбережжя неподалік від Ріо-де-Жанейро.

Учені виявили високий рівень кокаїну в їхніх м’язах і печінці. Концентрації перевищувала в 100 разів, аніж повідомлялося раніше після тестування інших тварин водного середовища. Таким чином дослідження, проведене Інститутом імені Освальдо Круза, вперше виявило наявність кокаїну в акулах.

Експерти вважають, що кокаїн потрапляє у воду через нелегальні лабораторії, де виготовляють наркотик, або через екскременти споживачів наркотиків. Своєю чергою дослідники вважають, що хоча пачки кокаїну, втрачені або скинуті торговцями в море, також можуть бути джерелом, проте це менш імовірно.

Зазначається, що минулого року в зразках морської води, зібраних біля південного узбережжя Англії, були виявлені хімічні сполуки, зокрема бензоілекгонін, який виробляється печінкою після вживання кокаїну.

Нагадаємо, Папа Римський закликав до олімпійського перемир'я

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next