Уряд Туреччини проведе переговори з Instagram після блокування соцмережі

Уряд Туреччини проведе переговори з Instagram після блокування соцмережі

У понеділок, 5 серпня, уряд Туреччини проведе переговори з представниками Instagram після блокування доступу до платформи соціальних мереж минулого тижня.

Про це повідомляє Reuters.

Цей крок був зроблений після того, як високопоставлений турецький чиновник звинуватив Instagram у блокуванні публікацій зі співчуттями після вбивства Ісмаїла Ганії, лідера ХАМАСу.

Міністр транспорту та інфраструктури Абдулкадір Уралоглу сказав, що Туреччина висловила певну чутливість щодо дотримання турецьких законів на попередній зустрічі з представниками Instagram минулого тижня.

Внаслідок блокування Instagram у Туреччині мільйони людей позбавляються своїх повсякденних способів спілкування з сім’єю та друзями, а компанії більше не можуть охоплювати своїх клієнтів у той самий спосіб. Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб відновити наші послуги, — сказав прессекретар Meta.

Глава відділу комунікацій Туреччини Фахреттін Алтун розкритикував Instagram за ймовірну цензуру, через те, що він заборонив публікації співчуття Ганії після його вбивства.

Тисячі людей на X протестували проти заборони доступу з турецькими хештегами "accessban, bringinstagramback, ecommercehalted", вони увійшли в список найпопулярніших у Туреччині після заборони.

Нагадаємо, Байден скликав засідання з нацбезпеки через ймовірну атаку Ірану на Ізраїль

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Повернутися до очних зустрічей: Туреччина запропонувала Стамбул для проведення засідань ТКГ Повернутися до очних зустрічей: Туреччина запропонувала Стамбул для проведення засідань ТКГ
25 січня відбулося останнє засідання ТКГ. За словами представника української делегації, Москва дала вказівку не загострювати ситуацію перед зустріччю нормандських радників.
Loading...
Load next