На Львівщині розпочинають зйомки фільму «Стрий. Легенда»

На Львівщині розпочинають зйомки фільму «Стрий. Легенда»
Коли любов перетинається з історією: перший знімальний день фільму «Стрий. Легенда» розпочнеться на території фортеці Тустань. Сюжет стрічки матиме чимало ліній, каже автор ідеї.«Там все буде.

Коли любов перетинається з історією: перший знімальний день фільму «Стрий. Легенда» розпочнеться на території фортеці Тустань. Сюжет стрічки матиме чимало ліній, каже автор ідеї.

«Там все буде. Містика, легенди, традиції, зради. Звичайно любов, ну це класика будь-якого жанру. І в кінці він здобуває любов. Буде обов’язково й магнолія. Чарівна магнолія, яка дає сили головному герою. Сюжет - це фактично легенда», -  розповідає  Юрій Комарницький, автор ідеї та проєкту.

Автор проєкту каже: ідей як оживити легенду було чимало. Спочатку вистава, тоді лялькова інтерпретація, а в результаті - зйомка фільму. Залучити до цього вирішили як акторів-аматорів, так і  чимало відомих місцевих артистів. У цілому близько трьохсот людей. 

Юрій Комарницький додає: «Кастинг тривав  3 дні і ми не могли відбитися від людей, стільки  було бажаючих. Фішка фільму у тому,  що ми залучили сюди людей творчих, найвищого рівня, в першу чергу з Стрия, Сколівщини та Львівщини».

Режисером стрічки став Олександр Король. Зйомки відбуватимуться на двадцяти найрізноманітніших локаціях області, зокрема Олеський та Золочівський замки, в Шевченківському Гаю та на Сколівщині. Відтак фільм покликаний популяризувати тутешню місцевість, розказати про історію Стрия та навколишніх територій. 

«Попри всю історію, в місті росли магнолії. І цей фільм буде так само про магнолію. Чарівну магнолію, яка дає сили хлопчику. Він виросте і надихатиметься. Це буде одна із легенд, яка пов’яже Стрий і магнолії», -  Михайло Шмігельський,  автор проєкту «Стрий місто магнолій».

Бюджет фільму розрахований на 840 тис грн, із яких наразі є лише 10. Тож учасники проекту кажуть: шукатимуть решту коштів у процесі зйомок. Своє сприяння, у межах програми підтримки регіонального кінематографу пообіцяла й Львівська облдержадміністрація.

Заступник директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації Юрій Горун каже:«За останні роки відзнято десятки стрічок, серед яких можна відзначити «Король Данило», «Незламні», «Дрогобицька Голгофа» та «З зав’язаними очима».

Знімання фільму стартують уже завтра. І триватимуть до кінця вересня. А от у прокат стрічку планують випустити уже на початку 2021 року.

Авторка: Марічка Драбич

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
На Львівщині знову запрацювала аеромедична допомога: її здійснює гвинтокрил поліції (відео) На Львівщині знову запрацювала аеромедична допомога: її здійснює гвинтокрил поліції (відео)
Із Кам'янка-Бузької районної лікарні до Львівської міської дитячої лікарні новим гвинтокрилом госпіталізували 3-місячне немовля. Окрім цього вперше зі Львова до Києва відбулась аеромедична евакуація 9-місячного пацієнта зі складною вадою серця.
Як волонтерський центр допомогає нашим захисникам у Львові? Як волонтерський центр допомогає нашим захисникам у Львові?
Волонтерський центр на площі Ринок, 9, від початку повномасштабної війни забезпечує наших захисників маскувальними сітками та іншими речами, що так необхідні їм побуті
Loading...
Load next