На Львівщині у лісгоспі вирощують майже 500 тисяч цінних дерев на рік для лісів

На Львівщині у лісгоспі вирощують майже 500 тисяч цінних дерев на рік для лісів
Зупинити винищення лісів: ще в 92 році на Львівщині створили Боринське лісове господарство.

Зупинити винищення лісів: ще в 92 році на Львівщині створили Боринське лісове господарство. Нині на ділянці, площею в понад 18 тисяч гектарів, вирощують майже пів мільйона цінних дерев на рік.

"Найбільше вирощується ялиці. Це щорічно близько 300 тисяч. Смереки, явору, бука менше, а саме 40-50 тисяч. І решта - це вже липа й інші породи", - зазначає директор лісгоспу Михайло Ільницький.

Усі лісові культури тут вирощують із закритою кореневою системою. Завдяки цьому у землі приживається 100% саджанців, у той час, як з відкритою кореневою системою, вдається зберегти лише 60-70%.

"Ми маємо посівне відділення, в якому вирощуємо сіянці, після цього частину насіння висіваємо в контейнери, а частину пікіруємо, тобто, вже пересаджуємо дворічні сіянці на вирощування протягом 1-3 років, в залежності від виду породи", - пояснює Віталій Земан.

Аби належно доглядати за таким лісгоспом потрібно близько 600 тис гривень на рік. За рахунок реалізації тут отримують близько 250 тисяч, іншу частину щорічно фінансує екологічний фонд обласної ради. Посадовці кажуть, що завдяки таким лісовим господарствам, відновлюються наші львівські Карпати.

"Екологічним фондом обласної ради кожного року підтримується тепличне господарство, з обласного бюджету виділяється не менше 300 тисяч гривень на його розвиток і підтримку. Зараз ми знаходимось в одному з парників, де в автономному режимі працює полив і опалення – це вже такий крок вперед в тепличному господарстві", - заявив заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко.

Додамо, що ще один лісорозсадницький комплекс Львівщини розташований у Брюховичах. За рік там вирощують близько 1,5 млн сіянців.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Львівський "McDonald's", "Епіцентр" та "EVA" попри карантин продовжують працювати Львівський "McDonald's", "Епіцентр" та "EVA" попри карантин продовжують працювати
Львівська міська рада дозволила працювати трьом закладам, які спершу закрила через порушення карантинних норм.
Знову «гуманітарка»: на кордоні впіймали псевдоблагодійника з Польщі Знову «гуманітарка»: на кордоні впіймали псевдоблагодійника з Польщі
57-річний громадянин Польщі намагався ввезти до України товар під виглядом гуманітарної допомоги
"ПравдаТУТ Львів" - лідер на телевізійному ринку Львівщини (відео) "ПравдаТУТ Львів" - лідер на телевізійному ринку Львівщини (відео)
«ПравдаТУТ Львів» - найпопулярніший регіональний телеканал серед львів’ян. Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи «Рейтинг».
Loading...
Load next