Сміттєві проблеми Львова: куди у місті можна здати будівельне сміття (відео)

Сміттєві проблеми Львова: куди у місті можна здати будівельне сміття (відео)
Днями на об’їзній дорозі Львова поблизу Зимної Води мешканці виявили стихійне звалище будівельного сміття. Видно, що у цю лісосмугу звозили різноманітні мішки не один день.

І такі незаконні сміттярні виявляють досить часто. Та це попри те, що у Львові діє 2 майданчики, які приймають непотріб з будівництв. При тому ж абсолютно безкоштовно, але за умови, що ви маєте львівську прописку.

"Будівельні відходи приймаються до 1000 кілограм протягом місяця. Шини 4 штуки в місяць. Скло 20 кілограмів, а техніка й меблі 1 одиниця в місяць. Всі відходи мають бути посортовані, тобто це штукатурка, плитка, цегла в мішках до однієї тони. Щоб не було легкозаймистих речовин. Тому що при транспортуванні може загорітись", - розповіла менеджерка зі збуту ЛКП "Львівспецкомунтранс", Христина Паньків.

Після того, як на цих майданчиках назбирається достатньо сміття, його по договору вивозять на переробку. А от великі компанії, що займаються будівництвом, можуть замовити контейнер, який потім перевізники теж вивозять на спецмайданчики.

"Контейнер виставляється на 7 днів. Тобто його цінова категорія 8 кб м вартує 3,3 тисячі гривень. А 10 кб м – 5,5 тисяч гривень. І контейнер по можливості заповнюється. Якщо він заповниться за 2 дні, ми контролюємо цей процес. То ми робимо заміну ", - зазначив керівник управлінської компанії "Lev Development", Богдан Сороковий.

Отож, пункти прийому будівельного сміття працюють за адресами вул. Жовківська, 18 та Князя Лева, 4а. З графіком роботи майдачників можна ознайомитися на сайті міської ради. 

 

Читайте також
Неподалік львівського летовища виявили купи сміття (Відео)
Днями небайдужі містяни виявили стихійне сміттєзвалище поблизу гаражного кооперативу «Самокат» та звернулися до держеконіспекції. Непотребу накидано багато - як будівельного, так і побутового. Й доступ до цієї місцини є лише через ворота до гаражів.
Львівщина може отримати сучасний полігон із переробки сміття Львівщина може отримати сучасний полігон із переробки сміття
Львівщина отримає сучасний полігон із переробки сміття. Такий завод вже скоро можуть побудувати на Жовківщині
У Львові поблизу Сокільників виявили стихійне сміттєзвалище (відео) У Львові поблизу Сокільників виявили стихійне сміттєзвалище (відео)
У Львові на вулиці Княгині Ольги на межі з Сокільниками виявили купу непотребу на території гаражного кооперативу. Шини, меблі та старий непотріб зберігаються на території гаражного кооперативу. За понад 10 років відходи звідси ніхто не прибирав.
Loading...
Load next