У Львові запрацює перший в Україні медичний контакт-центр (відео)

У Львові запрацює перший в Україні медичний контакт-центр (відео)
Після доопрацювання документу дію програми розширили на всі медзаклади міста.

У Львові запрацює ще одна гаряча лінія, так званий медичний контакт-центр. Ініціатива допоможе розвантажити "швидку" від "непрофільних викликів", коли пацієнти телефонують на "103" за різними консультаціями.

Якщо ти львів'янин, ти дзвониш на цю гарячу лінію, кажеш які в тебе скарги, чи яка тобі потрібна допомога і фактично цей оператор він буде надавати всю необхідну вичерпну інформацію і рекомендувати, радити, казати які є можливості для даного пацієнта, - розповів депутат Львівської міськради та секретар комісії охорони здоров’я та соціального захисту Євген Кузик.

Це буде зроблено за кращими зразками європейської та американської медицини, гаряча лінія працюватиме 24/7. Ми попередньо оцінюємо що вдень може надходити трішки більше ніж 1000 дзвінків,  наголосив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Раніше схожий пілотний проект під назвою "Запитай у лікаря" зазнав нищівної критики міських депутатів та не набрав необхідної кількості голосів під час розгляду на пленарному засіданні.

Програму "Запитай у лікаря" критикувала я і обґрунтовано критикувала, оскільки програма була створена тільки для однієї лікарні у місті Львові, але медзакладів є набагато більше і це щонайменше несправедливо віддавати перевагу і зв'язок з пацієнтами тільки для одного медзакладу, - заявила депутатка Львівської міськради та представниця комісії охорони здоров’я та соціального захисту Оксана Маруняк.

Медичний кол-центр мав запрацювати на базі лікарні швидкої допомоги. Однак після доопрацювання документу дію програми розширили на всі медзаклади Львова.

Це вигідно для всіх медзакладів, оскільки згідно з реформою НСЗУ лікарі і медзаклади боряться за пацієнта і це щонайменше буде справедливо, пацієнт буде скерований до того лікаря, який йому потрібен в тому чи іншому медзакладі, - додала Маруняк. 

Усіх пацієнтів реєструватимуть у програмі електронного документообігу.

Що три місяці, щоквартально, комісія буде утворена і вони будуть розглядати всі ці звернення, скарги і пропозиції. Цього теж не планувалось, але це важливо, бо тоді ми зможем покращити якість надання медичної допомоги, оскільки ми будемо розуміти де є проблема, яка проблема, про що люди говорять і тоді будемо думати як цю проблему вирішувати, - зазначив депутат Львівської міськради та секретар комісії охорони здоров’я та соціального захисту Євген Кузик.

Наразі в міськраді шукають приміщення, в якому розмістять кол-центр. Запуск програми обійдеться місту у майже 2 мільйони гривень. 

 

Читайте також
До Львова прибув один з найкращих реконструктивних хірургів із Нью-Йорка До Львова прибув один з найкращих реконструктивних хірургів із Нью-Йорка
До Львова прибув один з найкращих реконструктивних хірургів із Нью-Йорка, аби спільно зі спеціалістами центру Незламні прооперувати українських захисників
У Львові прооперували 9-річного хлопчика, у якого була пухлина нирки розміром із футбольний мʼяч У Львові прооперували 9-річного хлопчика, у якого була пухлина нирки розміром із футбольний мʼяч
У 9-річного хлопчика видалили утворення, яке заважало дитині дихати
Виклики 2021 року: медичні реформи, освітня сфера, Львівська ОТГ (ВІДЕО) Виклики 2021 року: медичні реформи, освітня сфера, Львівська ОТГ (ВІДЕО)
У новому випуску #LiveLviv секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак розповів про успіхи міської ради, майбутній бюджет та ситуацією в освіті та медицині.
Loading...
Load next