4 роки тюрми за напад із гомофобних мотивів отримав львів'янин

4 роки тюрми за напад із гомофобних мотивів отримав львів'янин
Реальний строк за злочин на ґрунті ненависті у справі з гомофобним нападом.

На відкритому судовому засіданні, яке відбулося, було винесено вирок другому нападнику на поета Сергія Савіна і музиканта Максима Вербу. Враховуючи деталі нападу та попередню судимість зловмисника з невідбутим покаранням, його засудили до позбавлення волі строком на 4 роки та 1 місяць! Обвинувачення було висунуто за статтею ККУ 296 (хуліганство), але із зазначенням гомофобного мотиву вчинення злочину. Повідомляє на своїй Facebook-сторінці Insight LGBTQ NGO.

З чого почалось?

  • У липні 2021 р. у м. Львів група молодиків вчинила напад на хлопців, бо ті здалися їм схожими на геїв. Савіна й Вербу побили, після чого викрали у них гаманець та телефон.
  • Чотирьох причетних до нападу осіб затримано. На сьогодні покарання отримали 2 з них: один з нападників — умовний термін 4 роки, другого сьогодні було засуджено до позбавлення волі на 4 роки й 1 місяць.

Те, що сьогодні сталося — значна та важлива подія для усіх нас! Суд призначив РЕАЛЬНИЙ, А НЕ УМОВНИЙ термін для злочинця за гомофобний напад! Дякуємо нашій адвокатці Oksana Guz за ведення справи та за те, що гомофобний мотив злочину не був проігнорований судом, - повідомляє Insight LGBTQ NGO.

Покарання очікують ще 2 нападника у цій справі

Злата Новосельська  - pravdatutnews.com

Читайте також
Помочився на будівлю Опери: патрульні виявили чоловіка, який справив нужду у центрі Львова Помочився на будівлю Опери: патрульні виявили чоловіка, який справив нужду у центрі Львова
Патрульні притягнули до адмінвідповідальності 40-річного жителя Львова, який справив нужду у центрі міста на очах у перехожих
Львів'янина в центрі міста оштафували на 17 тисяч за відсутність документів Львів'янина в центрі міста оштафували на 17 тисяч за відсутність документів
Окрім того, чоловік відмовлявся одягати маску в магазині.
Поліція затримала наркодилера, який розповсюджував наркотики на Львівщині (відео) Поліція затримала наркодилера, який розповсюджував наркотики на Львівщині (відео)
У чоловіка знайшли майже кілограм «PVP», а ще канабіс та амфетамін. Вартість вилученого за цінами «чорному ринку» - понад 600 тис грн. 
Loading...
Load next