Вперше в Україні: у Львові ухвалено тюремний вирок за гомофобний злочин

Вперше в Україні: у Львові ухвалено тюремний вирок за гомофобний злочин
Ідеться про побиття двох чоловіків у Львові в липні 2021 року. За це одному з нападників дали чотири роки й один місяць позбавлення волі.

Галицький районний суд у Львові вперше в історії України ухвалив тюремний вирок за злочин, пов'язаний з гомофобією. Про це повідомила у Facebook громадська організація "Інсайт".

На відкритому судовому засіданні було винесено вирок другому нападнику на поета Сергія Савіна і музиканта Максима Вербу. Враховуючи деталі нападу та попередню судимість зловмисника з невідбутим покаранням, його засудили до позбавлення волі строком на 4 роки та 1 місяць! Обвинувачення було висунуто за статтею ККУ 296 (хуліганство), але із зазначенням гомофобного мотиву вчинення злочину, — йдеться в повідомленні.

Фото: Insight LGBTQ NGO

За словами активістів, у липні 2021 року у Львові, група молодиків вчинила напад на хлопців, бо ті здалися їм схожими на геїв.

Савіна й Вербу побили, після чого викрали у них гаманець та телефон. Усіх причетних до нападу осіб затримано (4 особи). На сьогодні покарання отримали 2 з них: один з нападників — умовний термін 4 роки, другого сьогодні було засуджено до позбавлення волі на 4 роки й 1 місяць,— повідомляє організація.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Антивакцинатора Стахіва доставили до суду: переховувався в лікарні на Закарпатті (відео) Антивакцинатора Стахіва доставили до суду: переховувався в лікарні на Закарпатті (відео)
Під час судового засідання адвокат Стахіва заявив, що його клієнт перебування на лікуванні в Сваляві Закарпатської області.
"Маскувався в панамку і жилетку": деталі затримання ірпінського втікача у Києві (відео) "Маскувався в панамку і жилетку": деталі затримання ірпінського втікача у Києві (відео)
Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує від 3 до 7 років в'язниці. Проте, окрім цього тепер його ще й судитимуть за скоєння втечі та за напад на працівника поліції.
Не сподобалось рішення суду: у Львові чоловік побив адвоката Не сподобалось рішення суду: у Львові чоловік побив адвоката
51-річного жителя Львова, якого обвинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень своїй дружині, побив її адвоката бо йому не сподобалось рішення суду.
Loading...
Load next