На Львівщині розпочинають свою роботу консультативні центри для допомоги переселенцям (відео)

На Львівщині розпочинають свою роботу консультативні центри для допомоги переселенцям (відео)
Вони діятимуть у всіх містах районного значення на території області.

На Львівщині розпочинають свою роботу консультативно-координаційні центри для допомоги переселенцям. Крім покращення комунікації між різними службами та волонтерами у цих установах передбачені юридичні послуги та психологічна підтримка.  Додатково на місцях працюватимуть й різні організації для допомоги у пошуку тимчасового прихистку, забезпеченні необхідними речима тощо.

Ми починаємо новий проєкт, який буде спрямований на надання послуг людям 60+, які можливо самотні й перемістилися з центру або сходу України і вони потребують особливого догляду. Ми будемо надавати психосоціальну підтримку, інформаційну. Ми також будемо розповсюджувати предмети гігієни та робити пере направлення нашим партнерам на юридичні та інші послуги, —  розповідає Вікторія Панченко, представниця HelpAge International в Україні.

Також  організації зараз  працюють й над покращенням умов проживання переселенців. Ми зараз запускаємо програму щодо підготовки до зими, що охоплює заміну дверей вікон, програми утеплення будинків, чи прихистків, щоб будинки менше втрачали тепла зимою. Тобто отакі програми можуть координуватися через такі центри, — зазначив Борис Фенюк, представник Благодійного фонду охорони здоров’я і навколишнього середовища «Регіон Карпат». 

Сторони співпраці підписали відповідний меморандум, яким керуватимуться у подальшій роботі.

27 партнерів доєдналися сьогодні в консультативно-інформаційних центрах на Львівщині, в нас буде 9 локацій станом на сьогодні, але я знаю, що ці локації будуть збільшуватися. В більшості вони вже сьогодні розміщенні і це є біля гуманітарних штабів, це є відомі для внутрішньопереміщених осіб адреси, на які вони протягом 6 місяців приходили за різними видами допомоги, — підмітила Галина Бордун, радниця начальника Львівської обласної військової адміністрації.

Додамо, що зараз на Львівщині офіційно зареєстровано понад 250 тис. вимушено переміщених осіб, а загалом їх понад 400 тисяч.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині зареєстровано майже 250 тис. переселенців: що дає реєстрація як ВПО На Львівщині зареєстровано майже 250 тис. переселенців: що дає реєстрація як ВПО
Реєстрація як ВПО передбачає деякі соціальні гарантії.
«Швидка» від Папи Римського (відео) «Швидка» від Папи Римського (відео)
Машину з Ватикану до України привіз папський жертовник кардинал-диякон Конрад Краєвський. Карета «швидкої» повністю укомплектована і готова до виїздів.
Для мешканців Львівської громади запрацював «Мобільний адміністратор» (відео) Для мешканців Львівської громади запрацював «Мобільний адміністратор» (відео)
 Завдяки спеціальному переносному кейсу, працівник ЦНАП може надати послугу мешканцю у будь-якому приміщенні.
Loading...
Load next