14 автомобілів від американського фонду «Help Heroes Of Ukraine» відправили на передову зі Львівщини (відео)

14 автомобілів від американського фонду «Help Heroes Of Ukraine» відправили на передову зі Львівщини (відео)

Мобільність на сьогоднішній день відіграє ключову роль при пересуванні військ.

Ними і життя рятують, і проти ворога воюють – автомобілі на фронті – завжди необхідні, адже один такий пікап може прослугувати й декілька місяців, а може – всього лиш годину.

Час життя пікапа на передовій дуже важко передбачити… маємо розуміти, це – розхідний матеріал і навіть досить таки дороговартісний, але все ж таки розхідний матеріал, - «Ліс», військовослужбовець.

Тож для потреб бійців ЗСУ нині передали 14 автівок підвищеної прохідності від американського фонду «Help Heroes Of Ukraine». До збору коштів зокрема активно долучилася українська діаспора у США та Канаді.

Вони придбані за кошти донатів і США на аукціонах, середня вартість автомобіля – вдвічі дорожча, ніж європейські автомобілі.

В них є висока прохідність, вони є надзвичайно потужні автомобілі.

Чи необхідно літальний апарат перевезти, чи щось підвезти, чи завезти з лінії фронту чи, знову ж таки, в гості з’їздити до росіян, тобто це – їхнє завдання, вони для цього як раз і призначені, - Володимир Заболотовський, директор представництва БФ «Help Heroes Of Ukraine» в Україні.

За словами президента фонду Ігоря Терлецького, благодійники активно допомагають нашим бійцям на фронті. Зокрема бронежилетами, шоломами, оптичними приладами, дронами. А ще закупили 100 автомобілів, і це – лише перша партія, що прибула до України.

Автомобілі закуповуються партіями, висилаються кораблем в Європу, в Литву, приходять сюди, обслуговуємо автомобілі, перевіряємо технічний стан перед відправкою повністю, хлопці малюють їх під потреби армії.

Всі автомобілі розподіляються тільки по координації з Генеральним Штабом, - Ігор Терлецький, президент БФ «Help Heroes Of Ukraine».

До слова, пікапи вирушать на фронт у межах ініціативи «1000 автомобілів свободи».

Величезне дякую діаспорі, які долучаються до тих проєктів і значення немає, чи ти пожертвував тис доларів, чи сто доларів. Це – спільний проєкт, спільна справа для того, щоб ми здобули перемогу, - каже Максим Козицький, начальник Львівської обласної військової адміністрації.

Загалом благодійній організації, створеній українцями в Чикаго, за 7 місяців вдалося відправити воїнам допомоги на суму майже 15 млн доларів.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com
Читайте також
Зі сцени – на Схід: як львівські митці збирають гуманітарну допомогу та допомагають вимушено переселеним людям (відео) Зі сцени – на Схід: як львівські митці збирають гуманітарну допомогу та допомагають вимушено переселеним людям (відео)
Заньківчани розгорнули у своєму театрі волонтерський центр: сортують гуманітарну допомогу та надають тимчасовий прихисток переселенцям.
Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину Орбан указом заборонив постачати Україні зброю через Угорщину
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан видав указ про заборону транзиту через країну зброї для України
Loading...
Load next