У Львові діє програма відшкодування вартості генераторі: як взяти участь?

У Львові діє програма відшкодування вартості генераторі: як взяти участь?
У Львові продовжує діяти програма відшкодування вартості генераторів для мешканців багатоквартирних будинків. Заклади харчування теж можуть отримати подібну компенсацію.

У Львові продовжує діяти програма відшкодування вартості генераторів для мешканців багатоквартирних будинків, наголошує міськрада. Про цей досвід, на своєму прикладі, розповідає голова ОСББ «Тичини, 15». Каже, спочатку облаштували укриття та придбали буржуйку. А потім виникла потреба в генераторі, щоб зокрема живити камери відеоспостереження, бо мешканці почали помічати підозрілих осіб коло їхнього під’їзду.

Під’їзди відкриті, оскільки немає електроенергії камери відеоспостереження не працюють, тобто, ми в першу чергу зараз купили для таких цілей, щоб люди могли й гаджети зарядити, також плануємо й сходову клітку заживити, підвали й укриття, коридори, камери і ще якусь плиту. Бо розуміємо, що на таку кількість жителів однієї буржуйки буде недостатньо, - розповів Тарас Колодій, голова правління ОСББ «Тичини, 15».

Й додає, що взяти участь у програмі відшкодування було досить легко.

Це елементарні документи. Кожен продавець дає накладну, ми всі документи подали на наступний день, як придбали генератор і на даний час ми очікуємо, бо буде комісія й після цього нас передадуть на відшкодування. Вартість генератора 45 тис. грн. Місто компенсує до 30 тис. грн., або 50%, - розповів Тарас Колодій, голова правління ОСББ «Тичини, 15».

Однак працівники ДСНС нагадують, що треба дотримуватися правил безпеки у користуванні генераторами. Вже не один раз рятувальники виїжджали на пожежі через помилки при експлуатації цих приладів.

В жодному разі їх не можна використовувати в приміщенні. Це стосується під’їздів, балконів, це має бути тільки відкрита місцевість. Відстань від будівлі має бути тільки 6 м., бо це забезпечить правильний відхід продуктів згорання, й убезпечить людей від отруєння. Також в таку погоду ми бачимо сніг або дощ, то генератор має бути відкритий, щоб запобігти коротким замиканням від води, яка в нього може попасти, - каже Віталій Туровцев, речник ДСНС у Львівській області.

Додамо, що подібна програма відшкодування діє й для закладів харчування.

Це магазини, це заклади ресторанного господарства з метою, щоб обігрітися, зарядити свої гаджети  й якщо такий генератор працює в закладі, то місто відшкодовує зновуж таки 50% вартості, але там обмеження є трошки більшим, якщо я не помиляюсь, то 80 тис. грн.. Бо щоб заживити заклад громадського харчування, щоб він працював на повну, то треба трішки більші потужності генератора, - розказав Олександр Одинець, директор департаменту  житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Посадовець додає, що зараз майже 80 ОСББ подали свої заявки на відшкодування.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Втратив автобус через цигарки: На Львівщині виявили тютюнову контрабанду Втратив автобус через цигарки: На Львівщині виявили тютюнову контрабанду
У пункті пропуску «Шегині» у чоловіка конфіскували мікроавтобус через приховані цигарки
Гарбузове свято на Малоголосківській (відео) Гарбузове свято на Малоголосківській (відео)
У Малоголосківському парку відомий скульптор Антон Лубій навчав дітлахів вирізати гелловінські ліхтарики з гарбузів.
На Львівщині демонтували ще одну пам’ятку радянського режиму (відео) На Львівщині демонтували ще одну пам’ятку радянського режиму (відео)
На Львівщині ще залишається понад 170 офіційно зареєстрованих пам’яток радянського режиму. А загалом кількість цих споруд чи не втричі більша, розповідають активісти.
Loading...
Load next