Представники ГО «Українці за кордоном» передали дрова для понад 1000 сімей Донецької області

Представники ГО «Українці за кордоном» передали дрова для понад 1000 сімей Донецької області

Представники громадської організації «Українці за кордоном» закупили та відправили дрова у Донецьку область, де через постійні обстріли рашистів у містах не має газопостачання та постійні перебої зі світлом.

Це є бук, серед дров це, мабуть, найкращі, які є. Й вони везуться у Донецьку область у місто Лиман. Адже вони не є так зовсім для зігріву, я думаю, що все ж таки більше люди будуть використовувати ті дрова для того, щоб приготувати собі їжу. Оскільки цей автомобіль є дуже великий й він має переїхати через пантонний міст, бо іншого сполучення з цим містом немає, то нам допоможуть бійці нашої легендарної 80-ї ОДШБр, - каже Олена Живко, керівниця ГО «Об’єднання добровольців».

Після цього військові допоможуть розвезти ці дрова цивільному населенню.

Здавалося б для нас такі речі. Хтось каже, а для чого, адже там дуже багато повалених дерев, але проблема втому, що усі місця заміновані. Для цивільного населення збирати хмис, збирати дрова зазвичай може бути часто ціною життя, тому ці дрова є дуже важливі для людей, - розповідає керівниця ГО «Об’єднання добровольців».

В межах проєкту  «Зігрій Україну» волонтери минулого разу передали, зокрема, близько 20 тон паливних брикетів у місто Бахмут. Зараз наші бійці потребують ще чимало речей, які благодійники намагаються передавати по мірі можливості.

В теплих речах, для бійців особливо, буде постійно. Тому що якщо нам зараз тут видається, що ця зима є теплою, то на сході я нагадаю температура опускається навіть до -18. Й тому і дрова, і теплі речі, й зігріваючі речі вони зараз є дуже важливі, як і для військових так і для цивільного населення, - додає Олена Живко.

Зараз же на схід передали орієнтовно  28 тонн висушених та готових до використання дров, які повинні зігріти понад 1000 сімей, що зараз живуть у дуже складних умовах.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Символізм вишиванки: що вона означає для львів'ян (відео) Символізм вишиванки: що вона означає для львів'ян (відео)
Львів’яни розповіли, яку роль у їхньому житті відіграє вишиванка, та що вона означає особисто для кожного з них.
На Львівщині через вибух газу зруйнувався будинок (фото) На Львівщині через вибух газу зруйнувався будинок (фото)
Постраждалих немає. Після інциденту у приміщенні виникло горіння.
75 тонн гуманітарної допомоги надійшло до Міжнародного штабу на Львівщині 75 тонн гуманітарної допомоги надійшло до Міжнародного штабу на Львівщині
Продукти харчування, медикаменти, амуніція та пікапи – 75 тонн гуманітарної допомоги надійшло до Міжнародного штабу 
Loading...
Load next