У Львові затримали поліцейського за вимагання $3 тис. хабаря

У Львові затримали поліцейського за вимагання $3 тис. хабаря

У Львові затримали на хабарі заступника начальника сектору кримінальної поліції одного з підрозділів поліції Львівщини. 

Про це повідомляють Львівська обласна прокуратура та УСБУ у Львівській області.

За даними слідства, поліцейський вимагав та отримав 3 000 доларів США за не притягнення особи до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник вимагав у військового ЗСУ $3000. За цю суму він обіцяв не притягувати чоловіка до кримінальної відповідальності за нібито вчинені хуліганські прояви. Як стало відомо, у військового раніше відбувся інцидент, який в подальшому був мирно вирішений між учасниками події, – повідомили в УСБУ.

В обласній прокуратурі уточнили, що в березні поточного року в одному із ресторанів Львова відбулась бійка, в результаті якої один з відвідувачів отримав легкі тілесні ушкодження. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження.

В подальшому, незважаючи на відсутність будь яких претензій від потерпілої сторони, посадовець висунув батькові одного з учасників бійки вимогу про необхідність надання йому неправомірної вигоди. У разі відмови надати кошти правоохоронець обіцяв притягнути його сина до кримінальної відповідальності.

Відразу після одержання неправомірної вигоди, правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: ЗСУ розбили 11 районів зосередження і 3 пункти управління окупантів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Суд продовжив домашній арешт колишньому судді Чаусу на два місяці Суд продовжив домашній арешт колишньому судді Чаусу на два місяці
Чаус чекатиме передачі справи до суду під домашнім арештом. Засідання знову проходило в закритому режимі на прохання захисту.
Випадки ТОРГІВЛІ людьми: як навчають протидіяти таким злочинам? Випадки ТОРГІВЛІ людьми: як навчають протидіяти таким злочинам?
Представники поліції, прокуратури, соціальних служб та інші дотичні структури з усієї України провели спільні навчання щодо виявлення випадків торгівлі людьми
Посадовець у Львові продавав крадене пальне на своїх підпільних АЗС
Пальне керівник структурного підрозділу Львівської військової академії продавав на двох своїх підпільник АЗС. Чоловіка затримали на "гарячому", коли тому передавали 38 тисяч гривень хабаря.
Loading...
Load next