На Львівщині започаткували новий проєкт допомоги ЗСУ "1000 дронів для України"

На Львівщині започаткували новий проєкт допомоги ЗСУ "1000 дронів для України"

Ініціативу започаткували Міжнародний штаб допомоги українцям, БФ «Dignitas» спільно з Львівською та Донецькою ОВА.

Сьогодні, 10 квітня, на Львівщині стартував проєкт «1000 дронів для України». Ініціативу започаткували Міжнародний штаб допомоги українцям та БФ «Dignitas» за підтримки Львівської і Донецької обласних військових адміністрацій. Перші 10 дронів вже незабаром поїдуть до українських розвідників на Донеччину, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Один дрон у вправних руках за раз може врятувати до 100 життів наших захисників на передовій і допомагає суттєво збільшувати втрати ворога. Аеророзвідка дуже багато вирішує у теперішніх умовах ведення війни. Щоб підтримати наших хлопців та дівчат, щоб зберегти найцінніше – їхні життя, сьогодні дали старт проєкту «1000 дронів для України». Партнером ініціативи є саме Донецька ОВА, адже Донеччина ще багато років тому стала місцем незламності і сили. Величезна кількість наших воїнів зараз там, деокуповують території і стримують ворога. Тому ми хочемо, щоб 70% дронів відправили саме у Донецьку область, – підкреслив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Начальник Донецької ОВА Павло Кириленко подякував ініціаторам «1000 дронів для України» за черговий важливий проєкт. За його словами, ведення переможних боїв залежить саме від технічного оснащення військових. Передавати розвідувальні апарати планують також у Харківську, Луганську, Запорізьку, Херсонську області під час гуманітарних місій МШДУ. Першу партію відправлять в межах 11 гуманітарної місії.

Нещодавно ми передали уже 1500-те авто в межах ініціативи Максима Козицького «1000 автомобілів свободи». Ініціатива «1000 дронів для України» стала логічним продовженням цього проєкту. Дуже багато наших попередніх партнерів зголосились допомагати, вони сфокусувались саме на закупівлі дронів. Адже мета придбання таких пристроїв – врятувати життя і продемонструвати міжнародним донорам єдність українців. В міжнародному штабі допомоги є благодійники з-понад 75 країн світу і всі вони погодились нам допомагати. Плануємо організовувати різноманітні акції – висадження дерев, благодійні ярмарки, спортивні марафони, встановлювати рекорди, щоб привернути якнайбільше уваги до місії проєкту. Ми об'єднали зусилля всіх, хто є найкращим у цій сфері, хто розбирається у такій техніці та її ремонті. Вважаю, що дрони треба придбати тим, хто вміє ними користуватись. Тому ініціатива пов’язана з навчанням як військових, так і закупівельників, – зазначила очільниця Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк.   

БФ «Dignitas», який є співорганізатором проєкту, має профільну спеціалізацію у роботі з дронами, потужну навчальну програму та дає професійні навички в контексті експлуатації цього технічного забезпечення. Тому фонд планує організувати низку освітніх заходів у закладах освіти Львівщини, які пов’язані з вивчення роботи дронів. 

На війні перемагає той, хто швидко рухається, хто обізнаний і влучно стріляє. Ці прилади – очі військових. Тому важливо навчити воїнів професійно приховувати своє місце перебування, вміти уникати частот впливу розвідки і таким чином зберегти своє життя. З іншого боку, ми плануємо вчити і тих, хто купує дрони. Слід розбиратись в тому, що ти передаєш на фронт, – зауважила директорка БФ «Dignitas» Люба Шипович.  

За словами керівниці проєкту БФ «Dignitas» Victory Drones Марії Берлінської, станом на зараз вдалось навчити користуватись дронами та екологічною системою технологій приблизно 15 тисяч бійців. 

Нагадаємо, Україна повернула з російського полону 100 військових

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львівському Охматдиті відкрили оновлені кабінети для реабілітації маленьких пацієнтів (відео) У Львівському Охматдиті відкрили оновлені кабінети для реабілітації маленьких пацієнтів (відео)
Приміщення обладнали реабілітаційними столами, дошками, брусами з перешкодами, масажними валиками тощо.
Loading...
Load next