У Львівській громаді до 2033 року облаштують щонайменше 150 км велоінфраструктури

У Львівській громаді до 2033 року облаштують щонайменше 150 км велоінфраструктури

У Львівській громаді до 2033 року хочуть облаштувати ще не менше 150 км доріжок та смуг для велосипедистів. Це дозволить з’єднати між собою всі ділянки велосипедної мережі в межах міста. А також з’єднати з велосипедною інфраструктурою Львова щонайменше 7 населених пунктів Львівської МТГ.

Про це на Всеукраїнському форумі мобільності розповів керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, повідомляють в пресслужбі ЛМР.

Він зауважив, що зараз у місті закінчують роботу над велосипедною концепцією Львова на 2024-2033 роки. Відповідно до її візії, велосипед у Львівській МТГ має бути привабливим транспортним засобом для переважної більшості жителів. Передбачається, що мінімум 15% мешканців громади регулярно користуватимуться велосипедом. Зараз цей показник складає 4% в холодну пору року та 8% - у теплий період.

Як зазначив Орест Олеськів, планується щороку облаштовувати в середньому 15 км велодоріжок. Першочергове завдання - з’єднати між собою вже наявну велосипедну мережу. Для цього необхідно облаштувати 33 ділянки загальною довжиною 16,11 км. Другий з пріоритетів - будівництво та облаштування 65 нових ключових ділянок веломережі, загальною довжиною понад 110 км.

Також в концепції передбачено і будівництво нової велосипедної мережі, загальною довжиною 118 км, та інших ділянок, довжиною майже 200 км.

Нагадаємо, У Львові на двох вулицях міста встановлять світлофори

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Садовий: велоінфраструктура у пріоритеті Львова
Місто надалі розширюватиме веломережу. Мер наголосив, що попри складність ситуації з пандемією, Львів повинен підтримувати тих, хто обирає рух велосипедом.
У Львові в районі Під Голоском священик незаконно збудував капличку (відео) У Львові в районі Під Голоском священик незаконно збудував капличку (відео)
Кілька місяців тому у парку в районі Під Голоском звели каплицю без необхідних дозвільних документів. Тоді посадовці міської ради попросили священника самостійно демонтувати споруду до середини червня. Однак замість цього каплицю навпаки дооблаштували і там досі проводять богослужіння.
«100 днів лютого»: у Львові відбувся перформанс, присвячений нашій боротьбі проти рашистів (відео) «100 днів лютого»: у Львові відбувся перформанс, присвячений нашій боротьбі проти рашистів (відео)
У Львові на проспекті Свободи солісти Львівської національної опери виступили з танцем про розлуку через війну. На заході також зачитали вірші авторства Ілони Верхівської-Ельтек.
Loading...
Load next