«Ви розумово відсталі чи політично упереджені?»: ФАРІОН про російськомовних українців (ВІДЕО)

«Ви розумово відсталі чи політично упереджені?»: ФАРІОН про російськомовних українців (ВІДЕО)

Відома українська мовознавиця та громадська діячка Ірина Фаріон заявила, що російськомовні українці - це зрадники, які повинні виїхати з країни.

У нас нема російськомовних українців, у нас є московити, інакше кажучи, кацапи, або яничари, відступники, зрадники, які за 32 роки не здатні опанувати українську мову, - заявила Фаріон.

Вона також зазначила, що українці, які продовжують говорити російською мовою під час війни, є "загубленими в цій країні".

Якщо під час війни українці продовжують говорити російською мовою - вони загубилися в цій країні. Сів на московський танк з літерою Z, і гибанув звідси, - сказала Фаріон.

Також мовознавиця нагадала, що згідно з Статутом про Збройні Сили (Стаття 29. «Мова Збройних Сил України та інших військових формувань, ред..) Мовою статутів, документації, діловодства, команд та іншого статутного спілкування у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, створених відповідно до законодавства України, є державна мова.

Крім того рекомендую вчити Закони України. Закон про Збройні Сили України, стаття 11, мовний закон, не пригадую, яка стаття і Статут про Збройні Сили, там єдина мова спілкування — українська мова, державна. Це друге, - підкреслила Фаріон.

І , нарешті, третє: на одну секунду уявіть собі, що хлопці в Українській Повстанській Армії , о це 1 жовтня ми будемо мати велике свято. Наша влада пропускає свято УПА 1 жовтня вже не перший рік. Можете собі уявити на одну секунду, що ці хлопці між собою спілкуються польською мовою? Добре, допустімо інший варіант. Що ці хлопці між собою спілкуються німецькою мовою. А вони всі знали польську мову, сто пудово, бо поляки нас окупували з кінця 14-го століття, і вони точно дуже добре знали німецьку мову, бо ми були у складі Австроугорщини. То чи спілкувалися вони у свому війську чужою мовою? Запитання риторичне, - підсумувала Фаріон.

- На противагу Вашим аргументам кажуть, що в ЗСУ є багато військовослужбовців, які розмовляють російською. Що думаєте з цього приводу?

В мене запитання до них. А чого вони розмовляють російською? Путін прийшов захищати рускоязичних, то з ким вони воюють? Вони на боці Путіна? Він же їх прийшов захищати. Де логіка? Це по-перше . Друге — хлопи, що з Вами є ?! 30 років Українська держава  незалежна.  Вам буквар надіслати? Ви зневажаєте мову Тараса Григоровича Шевченка?  Ви зневажаєте мову Романа Шухевича? Ви зневажаєте мову Панталеймона Куліша і Івана Пулюя? Вам тяжко вивчити мову землі, хліб, якої ви їсте?  Це абсолютно непрощенні речі. Це відмази для лінивих, або знову ж таки політично упереджених чи розумово відсталих. Вчіть закони!

Редакція PravdaTut News може не поділяти думки героїв матеріалу і не несе за них відповідальність. Оціночні судження не підлягають спростуванню та доведенню їх правдивості. 

Читайте також
Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео) Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео)
Власник закладу категорично відмовлявся спілкуватися з клієнтами державною. А україномовних людей називає "рагулями".
Серіал "Свати" продовжили транслювати російською: глядачам не сподобався український дубляж (відео) Серіал "Свати" продовжили транслювати російською: глядачам не сподобався український дубляж (відео)
Компанія "1+1 медіа" вирішила транслювати свої фільми та серіали мовою оригіналу. Відповідне рішення група ухвалила після критики українського дубляжу серіалу "Свати".
Призер Олімпіади зі Львова назвав українську мову "псячою" Призер Олімпіади зі Львова назвав українську мову "псячою"
Олімпієць займається тренерською діяльністю – вчить дітей стріляти з лука у Львові.
Loading...
Load next