В Україні спостерігають підняття вартості нерухомості: з чим це пов’язано? (відео)

В Україні спостерігають підняття вартості нерухомості: з чим це пов’язано? (відео)
Зростання вартості житла експерти пов’язують із подорожчанням будівельних матеріалів та попитом, адже Львів розташований близько до кордону. 

Ціни на житло знову зростають. Експерти розповідають, що минулого року вартість нерухомості підвищилася на 15-20%. І цього року знов очікують підняття ще на 10%. На думку львів’ян, регулюванням цін, щоб житло стало більш доступним, має займатися влада.  

Фахівці зазначають, що зростання цін також пов’язане ще з кількома факторами. Наприклад подорожчали будівельні матеріали такі як скло, деревина тощо. 

Також піднялася в ціні оплата робочої сили. Плюс до того високий рівень інфляції, люди почали забирати гроші з банків і на ринку влаштувався попит на нерухомість. Відповідно до усіх цих чинників ціни пішли у гору. Первинний ринок звісно пішов у гору тому що будівництво, як ми вже говорили здорожчало, — розповідає Тетяна Мурадова, спеціалістка з продажу нерухомості. 

До того ж близьке розташування до кордону також дає свої наслідки. Економісти зазначають, що значна частина українців у такій ситуації надають перевагу купівлі житла у сусідніх країнах.   

Ближче до кордону з Європейським союзом це завжди більший буде попит на комфортніше проживання, кращі перспективи, і в тому числі для дітей. Тому зрозуміло, що на Західній Україні і в Києві попит на це буде вищий і ціни будуть вищими, — каже Віктор Борщевський, економіст. 

Рієлтори також додають, що перед купівлею помешкання варто звернути увагу на самого забудовника, якщо йдеться про новобудови, щоб не стати жертвою шахраїв.  

Я з досвідом 16 років, тому переконана, що житло треба купувати вже в зданих новобудовах, якщо ми говоримо про новобудови. Бо коли новобудова не здана, то інвестицію в будівництво не можна вважати купівлею житла, то є інвестиція в будівництво, — підсумовує Тетяна Мурадова.

Також експерти радять за можливістю не брати кредит на купівлю нерухомості. Бо з огляду на умови оплати частинами кінцева ціна придбаного житла може змінитися. І додають, що за статистикою, 99 квартир зі 100 купують традиційним способом без залучення банківських установ. 


 
Віра Коновал
- pravdatutnews.com

Читайте також
Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео) Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео)
Вперше в Україні девелоперська компанія співпрацює з арт-агенцією задля створення мистецької родзинки у житловому кварталі
У Львові стартував продаж апартаментів у новому житловому комплексі HYGGE lux від Lev Development (відео) У Львові стартував продаж апартаментів у новому житловому комплексі HYGGE lux від Lev Development (відео)
Щоб дізнатися більше інформації про новий житловий комплекс HYGGE lux на вул. Пасічній, 166 зверніться у відділи продажу компанії Lev Development.
Loading...
Load next