В Естонії дозволять голосувати на виборах за допомогою смартфона

В Естонії дозволять голосувати на виборах за допомогою смартфона

Парламент Естонії схвалив законодавчі поправки, які дозволять у майбутньому голосувати на виборах у країні за допомогою мобільного телефона і мобільного додатка ідентифікації особи Smart-ID.

Про це повідомляє ERR.

Ініційований урядом Естонії законопроєкт про внесення змін до закону про вибори підтримали 57 естонських депутатів, 27 були проти. Планується, що поправки, які дадуть змогу використовувати Smart-ID і голосувати за допомогою мобільного телефона, набудуть чинності у жовтні 2024 року – тобто не стосуватимуться прийдешніх виборів до Європарламенту.

Законопроєкт передбачає, що Республіканська виборча комісія Естонії матиме право встановлювати технічні вимоги до електронного голосування – серед іншого, системи електронної ідентифікації виборців.

Зараз в Естонії для того, щоб проголосувати електронно, необхідні комп'ютер із надійним інтернет-з'єднанням, ID-картка з чинними сертифікатами і зчитувач для неї або цифрове посвідчення особи mobiil-ID.

Нагадаємо, США, Британія та Австралія ввели санкції проти лідера російської групи хакерів LockBit

Софія Ратинська - pravdatutnews.com 

Читайте також
Новий президентський рейтинг: за кого готові голосувати українці (інфографіка) Новий президентський рейтинг: за кого готові голосувати українці (інфографіка)
За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 4-9 листопада 2021 року, якби найближчим часом відбулися вибори президента, то 21,8% проголосували б за Володимира Зеленського (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором).
Син Каддафі подав заявку на вибори президента Лівії Син Каддафі подав заявку на вибори президента Лівії
Син колишнього лівійського лідера Муамара Каддафі Саїф Аль-Іслам бере участь у виборах.
Load next