Польща готова стати гарантом безпеки України - Дуда

Польща готова стати гарантом безпеки України - Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна готова стати гарантом безпеки України. Про це він сказав в інтерв'ю журналісту CNN Фаріду Захарії.

Україна запитувала Польщу, як сусідів України, Володимир Зеленський запитував мене, чи згодні ми бути однією з держав-гарантів безпеки України.

Ми вважаємо, що зобов’язані це зробити як сусіди. Якщо Україна попросить нас бути безпековим гарантом і гарантом миру після закінчення війни, якщо таке станеться, якщо такі умови миру будуть ухвалені, тоді так, Польща візьме у цьому участь, - сказав Дуда.

Зі слів президента Польщі, "сьогодні ми підтримуємо Україну всіма силами, які ми маємо".

Також він вказав, що належить до тих лідерів, з якими Володимир Зеленський часто розмовляє, і більш-менш розуміє його позицію.

Нагадаємо, що "необхідно набратися терпіння": Маляр пояснила, чому зброя так довго їде до України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Ситуація на кордонах: Зеленський і Дуда у телефонній розмові обговорили спільну протидію викликам безпеки регіону Ситуація на кордонах: Зеленський і Дуда у телефонній розмові обговорили спільну протидію викликам безпеки регіону
Зеленський поінформував польського колегу про розвиток ситуації з безпекою на сході України.
Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС
Учора, під час робочого візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський і польський президент Анджей Дуда підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України, яка є важливим кроком для вступу України до складу ЄС.
"У засніжених Карпатах": Зеленський зустрівся з президентами Польщі та Литви "У засніжених Карпатах": Зеленський зустрівся з президентами Польщі та Литви
Захід відбувається у резиденції "Синьогора", с. Гута, Івано-Франківська область.
Loading...
Load next