Вибухова потужність повітряних ударів РФ з початку року перевищила 9 кілотонн, - Умєров

Вибухова потужність повітряних ударів РФ з початку року перевищила 9 кілотонн, - Умєров

Загальна вибухова потужність російських масованих комбінованих повітряних ударів по Україні з початку цього року вже перевищила 9 кілотонн.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров на позачерговому засіданні Ради Україна-НАТО, повідомляє представництво України в альянсі.

На зустрічі, яка відбулася за ініціативи української сторони, основний акцент був зроблений на останніх масованих авіаударах Росії, а також необхідності посилення протиповітряної оборони ЗСУ

Загальна вибухова потужність комбінованих повітряних атак на Україну з початку року перевищує 9 кілотонн. Лише 3% російських ракет, дронів та керованих бомб вразили військові цілі, а 97% вразили цивільну інфраструктуру, - йдеться у публікації.

Умєров у ході засідання навів дані Управління Верховного комісара ООН з прав людини про те, що російські обстріли спричинили 712 з 1804 жертв серед цивільного населення в Україні за останніх три місяці.

Українська сторона надала учасникам сьогоднішньої зустрічі Ради "глибокий огляд" нагальних потреб протиповітряної оборони держави.

Підтримка партнерів у цьому питанні дуже важлива. Це врятує тисячі невинних життів. Чим більше російських ракет збивають в українському небі, тим меншу загрозу вони становлять для країн-членів НАТО, які межують з Україною, - передає прес-служба слова Умєрова.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Load next