"Святкували медовий місяць": деталі вибуху снаряду у вогнищі у Карпатах (відео)

"Святкували медовий місяць": деталі вибуху снаряду у вогнищі у Карпатах (відео)
Ймовірною причиною трагедії стала не здетонована авіабомба часів Першої світової війни.

Ще 15 вересня дванадцять туристів, з яких було двоє дітей, зупинилися на привал на полонині "Під Берди" поблизу села Вороненко Надвірнянського району. Вони розвели багаття, після чого стався вибух. Від вибуху загинули двоє туристів, ще четверо – травмувалися.

Зокрема, жертвами вибуху в Карпатах, який 15 вересня забрав життя двох людей, стали брат і друг українки, яка хотіла провести в цьому мальовничому місці медовий місяць зі своїм чоловіком-іноземцем, повідомляє Daily Mail. Відомо, що 31-річна Лідія Макарчук і 43-річний Норберт Варга прилетіли до України з Британії. Разом з іншими друзями вони відпочивали біля багаття на галявині, коли пролунав вибух.

Я на секунду відчула, як хтось ніби кинув камінь мені в обличчя, особливо болів ніс. Потім у мене у вухах засвистіло і раптом настала тиша, в якій я могла чути тільки себе. Я відвернулася, закрила обличчя руками і почала молитися за себе. Потім я зрозуміла, що постраждала не лише я - всі стогнали, всім було боляче, - розповіла Лідія.

Жінка зазначила, що її чоловік не постраждав - в цей час він відійшов у намет, щоб зібрати фотокамеру. Відомо, що його дружина Лідія отримала тяжкі осколкові поранення. У жінки пошкоджені обличчя, ліве око, руки (в одному місці рана була настільки глибокою, що оголила кістку) і ноги.

Нагадаємо, що на місці вибуху, внаслідок якого загинули дві людини, троє травмовано та одна особа отримала контузію, в таборі туристів у Карпатах знайшли уламки снаряду часів Першої світової війни. Зокрема, у поліції уточнили, що п’ятеро людей тоді були шпиталізовані з травмами різного ступеню тяжкості й контузіями, а діти не постраждали.

На місці вогнища правоохоронці виявили вирву від вибуху та шматки металу з корозією, схожі на уламки старого артилерійського снаряду. 

Читайте також
У Карпатах під час привалу вибухнуло багаття: загинули двоє туристів, ще чотирьох травмовано (відео) У Карпатах під час привалу вибухнуло багаття: загинули двоє туристів, ще чотирьох травмовано (відео)
Під час відпочинку в горах дві особи загинуло, ще чотири отримали травми. Серед туристів було також двоє маленьких дітей.
Вибух у горах Карпат: одна постраждала туристка отямилася (відео) Вибух у горах Карпат: одна постраждала туристка отямилася (відео)
Жінка більше не зможе бачити одним оком, також у неї дуже пошкоджена рука. Ще трьом травмованим дівчатам теж краще.
Вибух у горах Карпат: причиною загибелі туристів міг стати снаряд часів Першої світової (відео) Вибух у горах Карпат: причиною загибелі туристів міг стати снаряд часів Першої світової (відео)
Повідомлення про вибух у горах в Карпатах до поліції надійшло від мешканки Івано-Франківщини, яка розповіла, що її чоловік став свідком події. Виявилось, що загалом серед постраждалих було 12 людей, серед яких двоє дітей віком 2 та 5 років - діти під час вибуху не постраждали.
Loading...
Load next