Російські шпигуни намагалися зібрати інформацію про Румунію через українських біженців

Російські шпигуни намагалися зібрати інформацію про Румунію через українських біженців

Вища рада національної оборони Румунії (CSAT) заявила, що країна стала мішенню для низки російських шпигунів, які, зокрема, намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні.

Про це йдеться в звіті CSAT, передає Digi24.

Згідно зі звітом, ймовірні шпигуни потрапили до країни з-поміж українських біженців. Метою шпигунів було отримання інформації у сфері оборони та безпеки. Були також спроби отримати надзвичайно важливі дані про допомогу, яку Румунія надавала Україні.

Крім того, вони шукали інформацію про військові навчання в Румунії та дислоковані в країні війська. У звіті також наводяться приклади кампанії з дезінформації, зокрема, про румунську армію і лідерів країни.

У CSAT зазначають про багато вразливостей, на які наразилася Румунія в результаті цієї шпигунської операції. Серед них – збільшення кількості військових інцидентів, кібератаки з боку Росії і саботаж поставок допомоги Україні.

У звіті йдеться, що РФ продовжує створювати ключові військові загрози, які спрямовані на збереження і зміцнення свого впливу на держави Чорноморського регіону та реалізацію власних геополітичних амбіцій.

Нагадаємо, Пенсійний фонд завершив ідентифікацію пенсіонерів-переселенців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Load next