На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків

На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.

Більш як 50 винищувачів, бомбардувальників і штурмовиків задіяно на навчаннях над акваторією Чорного моря з пусками ракет і бомбометанням. Про це, 17 квітня, повідомляє російський "Інтерфакс" із посиланням на Південний військовий округ Росії в суботу.

"Всього в заходах бойової підготовки залучено понад 50 літаків оперативно-тактичної авіації об'єднання ВПС і ППО і морської авіації Чорноморського флоту", - йдеться у повідомленні.

Зокрема відомо також, що під час навчання штурмовики Су-25СМ3 зі Ставропольського краю перекинули на аеродроми в окупованому Криму, а ескадрилью Су-25СМ3 з Криму перебазували на полігон "Ашулук" в Астраханській області.

Що відомо про військову агресію Російської Федерації поблизу українсько-російських кордонів

Нагадаємо, що нещодавно катери Каспійської флотилії Російської Федерації почали міжфлотський перехід в Чорне море. Їхні військові запевняють, що кораблі братимуть участь в рамках так званих навчань.

Внаслідок цього у США розглядали можливість відправлення військових кораблів у Чорне море для підтримки Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів. Однак, згодом Америка відмовилась від такої ідеї. Адмірал Воєнно-Морських сил України, Ігор Воронченко розповів, що відмова американців вводити свої військові кораблі у води Чорного моря - це не зрада, адже на прийняття такого рішення Америкою були об'єктивні причини.

Росія також перекинула від 15 до 25 тисяч військових на окупованій території у Криму й поблизу східних українських кордонів. Тим часом у Міністерстві оборони України зазначили, що до 20 квітня Росія стягне до українсько-російських кордонів 110 тисяч своїх бойовиків. Про це свідчать дані української розвідки.

Читайте також
У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії
Росія також відправила в Чорне море два великі десантні кораблі Північного флоту. "Олександр Отраковський" та "Кондопога" в суботу пройшли Босфор та увійшли в акваторію Чорного моря.
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
Росія стягує свої війська для того, аби Україна визнала окупацію Донбасу Росія стягує свої війська для того, аби Україна визнала окупацію Донбасу
В Офісі Президента назвали головну мету стягування військ Російської Федерації до українсько-російських кордонів. Цим самим Росія намагається змусити українську владу визнати незаконну окупацію частини Донецької і Луганської областей.
Loading...
Load next