Україна та Британія почали переговори про 100-річне партнерство

Україна та Британія почали переговори про 100-річне партнерство

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон розпочав переговори з Україною щодо нової угоди про 100-річне партнерство в усьому спектрі відносин: від торгівлі, безпеки та оборони – до науки та технологій, освіти й культури.

Про це повідомило посольство Британії в Україні.

Міністр розпочав переговори з Україною щодо 100-річного партнерства – нової угоди, яка побудує міцні зв’язки між нашими двома країнами у всьому спектрі стосунків: від торгівлі, безпеки та оборони, до науки та технологій, освіти, культури та багато іншого, – зазначило британське представництво.

У дописі вказано, що Кемерон відвідав Київ, де він віддав належне стійкості українців перед російськими атаками, і відзначив, що ця війна є викликом для всього нашого покоління, і Україна не може боротися з нею сама.

Ми всі маємо робити більше, щоб забезпечити Україні те, що їй потрібно для перемоги, – заявив міністр.

Камерон також підтвердив надання 36 млн фунтів стерлінгів допомоги для енергетичної інфраструктури України, включно з 20 млн фунтів екстреного фінансування для відновлення після нещодавньої хвилі атак на критичну інфраструктуру України та ще 16 для переможців конкурсу інноваційних проєктів Innovate Ukraine.

Нагадаємо, Російська армія вбила в Україні вже 546 дітей

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві "В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві
За словами Єрмака, цього тижня він вже розмовляв з нормандськими радниками напередодні їхнього візиту до Москви.
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
Load next