Допомога Британії для України вже перевищила $2,5 мільярда

Допомога Британії для України вже перевищила $2,5 мільярда

За час повномасштабного вторгнення Велика Британія надає Україні безпрецедентну допомогу та є одним з ключових донорів прямої бюджетної підтримки - понад 2,5 млрд доларів США.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Від лютого 2022 року Велика Британія надає Україні безпрецедентну всебічну допомогу та є одним з ключових донорів прямої бюджетної підтримки - понад 2,5 млрд доларів США. Вдячний за особистий внесок [канцлера казначейства Великої Британії] Джеремі Ганта у пріоритизацію потреб України на міжнародній арені та у процес пошуку механізмів використання арештованих активів РФ, - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, сьогоднішній візит є ще одним важливим сигналом підтримки українського народу.

Переконаний, що подальша співпраця між країнами продовжить сприяти стабільності фінансової системи та сталому розвитку України, - додав Марченко.

Міністр фінансів відзначив лідерство Великої Британії у постачанні Україні сучасного та вкрай необхідного озброєння для ефективної боротьби з агресором. Підтримка України - це підтримка стабільного світового порядку та інвестиція в спільну безпеку.

Гант запевнив, що Британія непохитна у питаннях допомоги Україні.

Нагадаємо, Олег Верняєв здобув срібло в багатоборстві чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мінфіні розповіли, скільки мільярдів витратили на боротьбу з Covid-19 (інфографіка) У Мінфіні розповіли, скільки мільярдів витратили на боротьбу з Covid-19 (інфографіка)
Найбільше коштів було спрямовано на оплату послуг з екстреної та стаціонарної медичної допомоги.
Мінфін: У 2022 році майже 7 млрд грн спрямовано на розвиток інклюзивної освіти Мінфін: У 2022 році майже 7 млрд грн спрямовано на розвиток інклюзивної освіти
З бюджету виділять 5 млрд грн на педагогічний супровід близько 33 тис. дітей з особливими освітніми потребами.
Державний борг України зменшився на 40 мільярдів Державний борг України зменшився на 40 мільярдів
Державний борг станом на кінець вересня склав 2 168,82 млрд грн, з яких 45,5% складає державний внутрішній борг (ОВДП), а 54,5% - державний зовнішній борг.
Load next